eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. augusztus 1., szerda

Hitelesség, gerincesség

Napjainkban már azon viselkedési forma, mint a hitelesség vagy a gerincesség már kihaló félben van. Arról nem is beszélve, hogy az olyan embert, akinek van gerince, tartása, hitelessége azt az emberek döntő része úgymond "hülyének" nézi. Ma a "legdivatosabb" viselkedési mód a másik eltaposása minden áron, a manipuláció és a játszmák rendszeres megléte. A mi nap mondta egy ismerősöm, hogy én nem mondom minden nőre, hogy és nem mondom minden férfira, hogy férfi. Ez így igaz. mert én leginkább a csaj, pasi kifejezést használom. Az én szememben csak az a NŐ és FÉRFI, aki rendelkezik a szerepéhez megfelelő személyiségszerkezettel. Tartás, gerinc, hitelesség, önbizalom, önbecsület,

Hitelesség! Mit is értünk ez alatt? Azt, hogy az általunk kimondott szavainkért, tetteinkért, gondolatainkért vállaljuk a felelősséget, akár egy hét, egy hónap, vagy egy év múlva is. Mondhatom úgyis, hogy kiállok a kimondott szavaim, mondataim, tetteim, gondolataim mellett, És nem játszok napraforgó szerepet, hogy mindig arra fordulok, ahol épen a nap süt. De  mit is mondunk, ez a szerepjáték folyik az élet minden területén. Az emberek olyan gyakorlattal tudnak szerepeket eljátszani, hogy sok színész évekig tanulja ezeknek az elsajátítását. És vannak olyan emberek, akik még a feletteseiket is nyugodt szívvel manipulálják a kicsinyes szerepjátékaikkal. Aki pedig hagyja, hogy manipulálják az egész egyszerűen vak. Tehát nem rendelkezik megfelelő éberséggel, csak azt látja meg, ami neki kedvező és amit látni szeretne.

Hitelesség ami sajnos nincs meg az emberekben. Bármire képesek csak azért, hogy mentsék az irhájukat. Miközben ezt a bejegyzést írom, történt valami. Egy olyan emberben kellett újra csalódnom, akiben bíztam, hogy megváltozott, és másképpen áll az élet dolgaihoz, de tévedtem. Nem baj a tanulópénzt újra meg kell fizetnem. Egy valamit azonban az illető elfelejt, hogy játszmákon és a manipulációkon át lehet látni, és hamar le lehet bukni. Az ilyen ember az én szememben gyáva, megalkuvó, gerinctelen ember, akinek nincs hitelessége. Akiben pedig nincs gerinc, tartás, hitelesség az egész életében vergődni fog a saját csapdájában.

Nincsenek megjegyzések: