
Íme a recept: Végy fél kiló túrót, húsz deka vajat, szobahőmérsékletűt. Az nem árt, mivel így könnyebben fogod összegyúrni... Két kiskanál só, harmincöt deka liszt, két deci tejföl.Előtte harminc gramm élesztőt felfuttatsz.. Persze lehet akár egy egész élesztővel is, az ötvengrammos,,,Kis langyos tejbe egy kis élesztő, cukor. Fussanak az élesztőgombák, szaporodjanak gázerővel... Aztán, miközben az élesztő kel, addig a kockára vágott sonkát a szalonnával együtt szépen pörcösre lepirítod, és a zsírral együtt hozzáöntöd a liszthez, a tejfölhöz és a vajhoz, majd az élesztővel együtt összegyúrod. Így nm egy klasszikus pogácsatésztát fogsz kapni, ami elválik az edényfalától, hanem tapadni fog a tészta az edény falához. A túró helyett rakhatsz bele juhtúrót is. Keleszd, majd másfél óra múlva kiszaggatod a liszttel behintett deszkán vagy asztalon, és kétszáz fokon kábé húsz perc alatt megsütöd. Előtte reszelsz rá egy kis parmezánt.
Saját megfigyelés - ha több szalonnát teszünk bele, akkor fél pohár tejföl is elegendő
A siker eredménye e fenti képen tekinthető meg. Jó sütést! Mert mindenki csak eszi meg, amit megfőz..... Ez a közmondás igaz, sütés-főzés, és az életünk minden területére.
Recept: Dr Csernus Imre Felnőtt Húsleves című könyvéből származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése