eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2009. december 26., szombat

Blogom születése

Már régóta foglalkozom,azzal a gondolattal,hogy blogot nyitsak.Nos,ez most meg is történt.A blogombam szeretnék foglalkozni pszichológiával,filozófiával.és az élet számos egyéb. problémájával. Mos Karácsony másnapjának estéje van és ülök a gép előtt,hogy leírjam a gondolataimat.Sokszor elgondolkodttam/gondolkodom a karácsony ünnep hangulatán.Mit is jelent a karácsony? Szeretetet,összetartozást,örömöt és sok-sok ajándékot.Úgy tünik az utóbbi években egyre jobban az anyagi javak kerülnek előtérben és az azt jelenti,hogy egyre drágább ajándékokot veszünk egymásnak,csak,azért,hogy így mutassuk ki a szeretetünket.Ennek nem lenne szabad így lennie.Annak kellene örülni,hogy együtt van a család és örömmel töltsük el az ünnepeket.

Karácsony előtt gyakram mondjuk egymás a következő jó kívánságokat."Boldog ünnepeket,kellemes ünnepeket.Áldott ünnepeket.Vajon,amikor ezeket a szavakat kimondjuk,tisztába vagyunk e egyáltalán ezen szavak jelentésével.Én úgy gondolom,hogy az év 365 napjából,nem csak 3 nap kell jónak lenni,és szeretetünket kimutatni,ha nem nap,mint nap.
Sajnos azt tapasztalom,hogy évközben egyre nagyobb mértékeket vesz a gyülölet,harag,írígység,rosszindulat és mások eltaposása.

Szerintem,rajtunk embereken múlik,hogy ezeken a rossz tulajdonságainkon változtatsunk.
Ehhez pedig felismerésre,elfogadásra,és megvalósitásra van szükség.

További kellemes ünnepet és kitartást kívanok..

Nincsenek megjegyzések: