eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2010. február 13., szombat

Valentin nap avagy új szokások Magyarországon

Amint a fenti cím is tükrözi az írásom témája a Valentin nap lesz.De fogalmazunk világosan a Valentin név magyar jelentése a Bálint.Az Egyesült-Államokban a Valentin nap a szerelmesek napja és azon a napon a szerelmesek különböző ajándékokkal lepik meg egymást,hogy ezzel is kimutassák az érzelmeiket a másik irányába.Ez a szokás nálunk kb 15 éve kezdett elterjedni, amihez nagyban hozzájárult a média is

Már hetekkel korábban a média egyébről sem beszél,mint a Valentin-napról, legyen szó elektromos vagy írott médiáról .Az emberek nagy része teljesen behódol ennek a nálunk eddig ismeretlen szokásnak és elkezdenek különböző ajándékokat vásárolni a szerelmüknek,hogy bebizonyítsák. milyen nagyon szeretik a párjukat.Itt elsősorban a fiatalokra gondolok, de vannak idősebbek is ,akik ezt így gondolják .Ezt én önbecsapásnak nevezem, mert a szeretetet és a szerelmet a másik irányába nem csak ezen a egy napon kell kimutatni. Hol van a többi 364 nap? Akkor mi van? Hol a szerelem és hol a szeretet? Nos, erről itt lehetne vitatkozni, de nem ez a célom ezzel a cikkel.

Gondoljunk már bele ,hogy valójában vannak-e ma "férfiak" nem véletlen az idézőjel. Hát szerintem kevés ,főleg a most felnövő generációknál figyelhető ez meg.
Most csak "pasik" vannak, akik el vannak kényeztetve ,önbizalomhiánnyal küzdenek, és nem vállalnak felelősséget a tetteikért. Igaz a média is ez sugallja, amit a fiatal lányok be is vesznek.Arról nem is beszélve,hogy a fiúk nem is tudnak udvarolni és, arról sincs sok fogalmuk, hogy egy lányt,hogyan kell megközelíteni .Lehet, hogy Valentin napon a "pasik" vesznek egy csokor virágot a kedvesüknek. mert ez ilyenkor így dukál, de máskor nem hogy virág, de még kedves szó sem hagyja el a szájukat. Tisztelet a kivételnek.

Ha ezt a cikket férfiak is olvassák ,én tanácsolnám nekik,ne szégyelljék az érzéseiket kimutatni a nő felé, ez nem szégyen ,mert a nők ezt szeretik. Sokszor nem nagy dolgokra kell gondolni ,csak apró-cseprő dolgokra .Hogy mire gondolok? Nos,egy-kis beszélgetés,simogatás.becézgetés,érintések stb.Ez sokkal többet jelent egy nő számára,mint egy évben egyszer Valentin napra kapott virágcsokor.

A másik dolog, pedig az,hogy minden nap oda kell figyelni az embernek a párjára, ez mindkét nemre igaz,A szerelemért és a szeretetért mindennap meg kell küzdeni ,ez pedig ne csak Valentin napon jusson az emberek eszébe.

A Valentin-nap pedig csak a kereskedőnek jó üzlet ,így télvíz idején .hogy a forgalmukat egy kicsit fellendítsék. A másik pedig az, hogy nem kell mindig a média által sugalltakat majmolni.,hanem maradjunk meg a saját szokásinknál. És párunkra mindennap figyeljünk oda, nem csak így Valentin napján.

Nincsenek megjegyzések: