eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. szeptember 30., péntek

Tudatosság kiépítése lépésről, lépésre

Az előző bejegyzésemben a tudatosságról írtam. Most pedig megpróbálom ecsetelni, hogy hogyan érhetjük el az, hogy nap, mint nap tudatosan éljük az életünket.

A tudatosság gyakorlásának egyik alapelve, hogy folyamatos. Tovább tudunk menni az úton, mert éberek vagyunk és nem robotpilóták. A nap folyamán rengeteg lehetőség adódik, hogy gyakorolhassuk a tudatosságot.
Találjunk olyan feladatokat, kötelességeket, és eseményeket, amelyek a tudatosság fejlesztésére irányulnak. Adjuk, át magunkat az élet által kínált minden lehetőségnek, amely épen az aktuális pillanatban történik.Legyünk nyitottak, és hagyjuk, hogy az események maguktól alakuljanak ki. Nézzük végig az eseményeket,és csak figyeljük egykedvűséggel. tudjuk mit szeretnénk csinálni az életben? Vagy elnyomjuk magunkat, mert másoknak szeretnénk megfelelni? Mindenkinek megvan a szabadsága, hogy úgy élje az életét, ahogy szeretné.

Amikor eszünk tudatosan eszünk.Amikor edzünk tudatosan edzünk.Tudatosan hallgatunk, beszélünk, gondolkodunk,érzünk, tapintunk. És mindig csak a jelen pillanatra összpontosítsunk.Álljunk meg, hogy észrevegyük azt, ami előttünk van-egy virágot,egy képet, egy pici hangyát,vagy bármit. Látni fogjuk, hogy a csodát., amelyek összekapcsolják a világunkat.

Vajon hány embernek jutott eddig eszébe, hogy amikor eszik,eszébe jusson, hogy a táplálékába a világ csodái és mennyi embernek a munkája van benne.Nézzük az almát,Gondoljunk bele, mi kell egy alma létrejöttéhez. A fa amelyen megterem,talaj, víz a növekedéshez.nap az energiához.és ha ezek közül egyik is hiányzik nincs alma. Így ezek mind benne vannak az almában.

Ha mindent alaposan megvizsgálunk, és tudatosan éljük az életünket, az együttérzésünk napról, napra növekedni fog,És egyre jobban érezni fogjuk az élet zamatát.

Soraimat egy idézettel zárom, "Sok százezer gyökér köt minket a világegyetem minden részéhez,Támaszt nyújtanak, és lehetővé teszik, hogy éljünk. Látod a kapcsolatot közted és köztem? Ha te nem vagy ott, és sem vagyok ott" (Thich Nhat Hanh)

Nincsenek megjegyzések: