eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. november 4., vasárnap

Így viselkedik a gyáva pasi

Már korábban megosztottam Nóra és Miklós különös történeteit. Most is ezt teszem. Mostani bejegyzésemben leírom, hogy milyen megnyilvánulásai vannak annak, amikor egy gyáva pasival állunk szembe. A történetek nem folyamatában történtek meg, hanem több hónap, illetve év is eltelt a cselekmények megtörténése között.

A mostani eset, amit elmesélek úgy hét-nyolc éve történt meg. Hideg, sötét, januári este volt. Nóra ült a tv előtt a macskája társaságban, amikor megszólalt a mobilja. Miklós volt az. A nőt nagyon meglepte a hívása  mert már több hónapja nem találkoztak egymással, és a kapcsolat is megszakadt. Miklós elmondta, hogy szeretné Nórát meglátogatni, és a következő hét egy bizonyos napján szabad lesz, és akkor megkeres, ha Nóra is úgy akarja. És jöttek a szokásos "szerelmi vallomások", hogy állandóan róla álmodik, hogy tervezi vele az életét, és hasonló szövegek. Nóra szíve egyre gyorsabban kezdett kalapálni. Újra felgyulladt a szíveben a tűz, amit korábban is érzett a pasi iránt. Meg is beszélték az időpontot, amikor találkozni fognak. A nő teljesen fel volt dobva, és számolta a napokat, hogy mikor fognak találkozni. Sajnos a találkozó elmaradt a megbeszélt időpontban. Nóra egyre idegesebb lett, és felhívta Miklóst, aki többszöri sikertelen hívás után sem vette fel a telefonját. Majd a következő napon sikerült vele beszélni, és jöttek a különböző kifogások, hazudozások. Még csak arra sem képes, hogy felhívjon és azt mondja, hogy ez vagy az jött közbe - megértettem volna. És ez lett volna az ügyben a logikus eljárás. Nóra akkor nagyon szerelmes volt, és rózsa színben látta a világot, de a pasi nem így érzett iránta. Ehhez el kellett jutni ahhoz a ponthoz, hogy kijózanodjon a szerelem mámorából. Ezek a hívogatások így mentek legalább két hónapig.Ekkor a nő besokallt, és találkozni szeretett volna Miklóssal, hogy megbeszélhessék a történteket.

Azt hiszem márciust írt a naptár, amikor Nórának hivatalos ügyet kellet rendeznie abban a városban, ahol a pasi dolgozott. Előző nap felhívta Miklóst, hogy tudnának-e találkozni, és mikor. A pasi teljesen ledöbbent, és elkezdett kérdezősködni.
- Mi dolgod van neked itt?
- Mit keresel te itt?
- Miért akarsz velem beszélni?
Nóra el mondta, hogy mi járatban fog a városba utazni, és megbeszélték, hogy a dolog elintézése után Nóra hívja fel Miklóst, és akkor megbeszélik, hogy hol fognak találkozni.
Így is történt.

Nóra dolga végezte után kereste Miklós, aki nem vette fel a telefonját, Sem az egyiket, sem a másikat. A nő sétálgatott-nézelődött a városban. Hideg, kora tavaszi nap volt, és már fázott is. Újabb telefonhívás, és már Miklós felvette a telefont.
Ezt válaszolta: - "Vendégeim vannak, de hívjál egy jó fél óra múlva".
És Nóra valóban így is tett.- bár ne tette volna.
Újra megismétlődött a többszöri sikertelen hívások sorozata. Majd többszöri hívás után csak felvette a telefonját, és ordenáré módon elkezdett Nórával kiabálni.
- "Hogy neki dolga van, és vendégei vannak,"
- És hogy nem szeretné elveszíteni a munkahelyét"
- Nóra menjen hazafelé, és majd hívja.
Nóra hiába mondta, hogy de ezt beszéltük meg, hogy hívjalak, a pasi úgy kiabált, hogy az utcán a járó-kelők  is halhatták a kiabálást, amint a nő telefont a fülén tartotta.. Sőt Miklós azt is megjátszotta, hogy vendégei vannak, és a telefonban úgy tett, mintha marasztalná a vendégeket.
- "Ne menjenek!
- Maradjanak még!" - hangzott a telefonban.
Szörnyű érzéseken ment át szegény Nóra.  Próbálta volna megbeszélni vele a történteket, de sajnos nem talált benne partnerre. Itt úgy tűnt lezárult az életének ezen szakasza. Több évébe telt, amíg próbált ezen a dolgon túllépni. És itt jön a de,.....- erről majd a későbbiekben írok.


Tanulság: Ez a pasi egy gyenge, gyáva, bizonytalan egyéniség volt. Tele önbizalomhiánnyal. Probléma megoldóképessége nulla. A hazudozásai is  mind arra utalnak, hogy gyáva volt, és így megpróbálta a másik embert hibáztatni, azért mert ő egy puha pöcs volt. És az önzőségéről és az egoizmusáról még nem is szóltam. A lényeg az, hogy neki a legjobb legyen.
Tény: Hogy Nóra is bizonytalan volt önmagában. Talán túl szerelmes? Vagy szeretettre vágyott.
Több év elteltével úgy gondolom, hogy talán az utóbbi dominált nála. Nóra csak arra vágyott, hogy legalább tíz perre találkozzanak, elmondhassa azt, ami a lelkét nyomja, és a pasi megnyugtassa, és magához ölelje.
De egy gyenge, gyáva, bizonytalan pasi, aki csak az egójával mér mindent az életben és nem a lelkére hallgat, az soha nem fogja megérteni azt, hogy sok nőnek mire van szüksége.
Minden esetre Nóra  a tanulópénzt megfizette, de megérte. Mát másként éli, és látja a világot, mint korábban.



Nincsenek megjegyzések: