eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. január 30., vasárnap

Férfiak vagy pasik? - ez itt a kérdés

Mielőtt elkezdeném taglalni a címbéli kérdést, előre szeretném bocsátani, hogy lesznek olyan blog olvasok, akik majd felkapják a fejüket a cím olvasatán. Azt fogják gondolni, hogy mit beszél, egy olyan nő,aki, még nem ment férjhez. hogy lehet véleménye, neki ilyen témában.Nem baj, gondolják csak azt. Egy kívülálló, mindig jobban átlát dolgokat,mint az az ember, aki benne van különböző élethelyzetekben. Sokan,nem látják a fától az erdőt.

Térjünk át,máris a témára. Férfi vagy pasi? Miről is van szó? Sokszor megfordult a fejemben,hogy vajon Magyarországon vannak még, igazi értelembe vett férfiak. Több szakember állítja, hogy 100--ból 5 férfi az,aki a szó valódi értelmében az élet minden területén férfi.(én még kevéssel találkoztam)

Hosszú idő óta figyelgetem az utcán közlekedő férfiakat, nőket és érdekes megállapításaim lettek.(nőkről majd máskor) Leginkább gyerekarcú 30-40 éves pasikat lehet látni, akik még maguk is gyerekek. Ránézésre azt mondanám kamaszok,ú gy 17-18 évesek. Szembetűnőbb az eset, ha mondjuk egy 40 -s pasinak van egy 16.év körüli fia. Az ember azt gondolná.hogy testvérek és talán együtt mennek bulizni.
Ezek az emberek úgy gondolom, hogy nem is szeretnének felnőni, mert az felelősséggel jár. Az ilyen emberek sok esetben önbizalomhiánnyal küszködnek nem mernek felelősséget vállalni sem racionális, sem érzelmi életük területen.Nincs önismeretük, emberismeretük, gyávák,megalkuvók,bunkók és sorolhatnám tovább. Az érzelmi intelligenciáról nem is beszélve.

Miért is nem mernek nőnek fel? Mert félnek. Sőt kicsi koruk óta anyuka mindent megadott és megcsinált helyettük .A tanuláson, bulizáson, öltözködésen, koncertekre való járáson kívül nincs másra gondjuk. Majd jön a házasság, és pont olyan nőt választ a pasi, mint az anyja volt. Mármint érzelmi szempontból. Idővel pedig jön a pótmama szerep. A mama gyerekként kezeli férjét, aki kisfiú szerepben tündököl. Ez pedig komoly probléma forrása lehet,.A házasságok nagy részénél, én ezt tapasztalom, Pótmama, gyerek, vagy pótpapa kislány felállás. A csaj a pótapát keresi majd a párjában, a pasi pedig a pótmamát. És ez azért van, mert kiskorában nem kapta meg a megfelelő érzelmi töltet az apjától, anyjától. Ezért olyan csajt vagy pasit keres, akiben meg vannak azok a tulajdonságok, amelyeket ő szeretne megkapni.

De hol tanulja ezt,meg a gyerek? Elsősorban a családban.De akinek az anyja vagy apja is hasonló hibákkal küzd, ott a gyerek is azt viszi tovább. Vagyis a hiba ott kezdődik, amikor a pasi feneke alá teszünk mindent. Ez pedig, azért van így, mert ez tanultuk el a szüleinktől, ő pedig a saját anyjától. Ez pedig egy ördögi kör. Csak úgy lehet kilépni belőle, ha az egyén mer változtatni az életen, és kinyitja a szemét.

Na és mi jellemzi a férfit? Elfogadja saját magát, ahogy van, mert ember és nem isten.Van önbizalma.Nem gyáva és megalkuvó. Nem hagyja magát kihasználni, sem racionális, sem érzelmi területen.Mer felelősséget vállalni az élete minden területén és kimeri mondani azt is,hogy bizonyos helyzetekben ő volt a hibás. Adott helyzetben szituációkban fel meri vállalni azt is, hogy gyáva, megalkuvó, befolyásolható manipulatív volt.

Nálam az ilyen tulajdonságokkal rendelkező egyén a FÉRFI. A többi az a pasi kategóriában sorolható. Tény a pasi kategóriából van a több. És egyre több a pasi, mint a férfi.
Ha valaki mégis magára ismerne, ez csak a véletlen műve. Én csak a saját tapasztalataimat, megfigyeléseimet írtam le itt a blogban.
Tudják! "Akinek nem inge...."

Hasznos olvasást!

Nincsenek megjegyzések: