eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2013. január 23., szerda

Bőrre rajzolt minták

A  bőrre rajzolt minták cím alatt, most a nagyon divatos tetoválásról írok. A tetoválás művészetet nem annyira új keletű dolog, ahogyan azt sokan gondolják. Ez a legősibb művészi megnyilvánulás. Ez minden korban, és kultúrában fel lelhető, de más-más jelentéssel bírnak. Az indiánok is előszeretettel tetoválták a testüket, főleg olyan rajzokat festettek a a bőrükre, amelyhez misztikusan vonzódtak.


Manapság újra divatossá vált a fiatalok körében, sok-sok szülő bánatára. Valamikor leginkább a férfiak tetováltatták a bőrükre különböző rajzokat, mint mondjuk a szívet, amely a vonzalom, szerelem jeléül lett a bőrbe vésve. Vannak, akik a nevük szignóikkal látták el a bőrüket. Ma már a választék óriási, Minden pedig csak pénz kérdése, hogy ki és milyen tetoválást helyeztet el a bőrén. Ma már a lányok is nagy előszeretettel adjak a fejüket arra, hogy valamilyen tetoválás kerüljön bármelyik testrészükre. Sokszor át sem gondolva azt, hogy később ezek a minták milyen problémákat okozhatnak nekik az életben. Vegyünk egy egyszerű példát, Ha egy fiú vagy egy lány az épen aktuális szerelmének a névjegyeit, vagy azt a szót, hogy "szeretlek" rátetováltassa a testére, majd a kapcsolatnak hipp-hopp vég szakad, akkor egy életen át ott fog virágozni a testén a jel. és ha akarna sem tud elszakadni attól a személytől, mert mindig emlékezteti  őt rá.

Sok családban okoz problémát, hogy a kamasz gyerek azzal áll elő, hogy tetoválást szeretne, A szülő döbbenten fogadja, és próbálja gyereket lebeszélni a tervéről. Az anyagiakról nem is beszélve, mert egy-egy menő tetkó felrakása nem kevés pénzbe kerül. Fontos tehát megérteni, hogy a kamaszkori hirtelen fellángolásnak egy életre szóló hatása van. Azért ha belegondolunk mint mindennek a tetoválásnak is belső pszichés okai vannak. Megfelelési vágy, vagy hogy a csoport tagjai elfogadják ahová tartozni akar. Jelen van az önbizalomhiány is. Mert ideig-óráig nagyon jó az új tetkóval dicsekedni, de a varázslat hamar elmúlik, és újra jön az üresség. Sok fiatal ezzel nárcizmusát, és az egóját próbálja kielégíteni.A tetoválás is olyan, mint a plasztikázás, belső bizonytalanságot, fájdalmat takar. A beavatkozástól várba a változást, hogy attól majd minden jobb lesz. Sajnos ez nem így van.

Ha ránézünk egy tetovált ember bőrré, akkor a mintákból, karakterekből sok mindent letudunk olvasni. Vannak olyanok is, akik az egész testüket ki tetoválják. Sőt az is megfigyelhető, hogy hogyan épülnek ezek a minták egymásra. Van, aki a múltjának egy bizonyos emlékét rajzoltatja a bőrére. Az ilyen ember nem akar a múltjától elszakadni, ott szeretne élni továbbra is. A legfontosabb pedig az, hogy dolgozzunk magunkon, mert ameddig a fájdalmat nem tudjuk elfogadni, addig mindig félünk és rettegünk tőle.

Én szívem szerint nem kedvelem sem az agyon tetovált férfit, a nőket pedig főleg nem. Valahogy nagyon is távol áll tőlem. Már maga az a gondolat is aggaszt, hogy azt egész életen át viselni kell, ha az ember ilyet készített. Bár már vannak kifinomult módszerek arra, hogy hogyan lehetséges ezeket a bőrre rajzolt mintákat eltávolítani. De az újabb fájdalom, és na persze pénz kérdés is. A tetoválás véleményem szerint nem kamasz gyerekeknek való, hanem a szó legnemesebb értelmébe felnőtt embernek való. Soha ne hirtelen fellángolásból tegye senki sem, hanem hitből. Olyan tetoválást rakasson fel, amiben ő nagyon hisz, mert azt a rajzot az ilyen ember élete végéig magán viseli. Ha pedig ránéz, akkor őt emlékeztesse arra, hogy mit is jelent számára a felrakott tetoválás.

Nincsenek megjegyzések: