eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. május 14., hétfő

Miért múlik el a szerelem?

Miért múlik el a szerelem? - tettem fel a kérdést a címben. Vajon elmúlik vagy talán soha nem is volt? Nagyon érdekes dolog ez az egész szerelem témakör. Sokan azt állítják, mondják, gondolják, hogy ők bizony ők bizony szerelmesek a párjukba, azért is választották azt az embert társuknak. Az én megfigyeléseim azonban teljesen mást álláspontot támasztanak alá. Vajon tényleg az a szerelem érzése, amit az emberek döntő többsége érez és állít? Vagy sokan nem is ismerik a szerelem érzésének az állapotát? A válaszom pedig isis.

A szerelemet mint életérzést csak olyan felnőtt emberek képesek átélni, akik rendelkeznek megfelelő érzelmi intelligenciával, önbizalommal, ön- és emberismerettel, hitelesek, következetesek, és mernek felelősséget vállalni, mind a racionális, mind az emocionális életük területén. Sajnos azt kell, hogy mondjam manapság ritka azon pasik és csajok száma, akik ezen tulajdonságokkal rendelkeznek. Ma inkább szól a párkapcsolat támaszkodásról, mint szerelemről. És ez nagyon nagy baj! De mit is érez az ember, akkor amikor szerelmes? Ott legbelül van egy belső tűz, ami lobog, ég, és majd eléget. Amikor meglátom a másik embert, akkor a szívem egyre hevesebben dobog, az ember kezéből-lábából kimegy az erő, leizzad, és valami érdekes vibrálás fut át a testén. A szerelmes embernek megváltozik a kisugárzása, vagyis pozitívvá válik. A szeme csillog, mert vibrál benne a szerelem. Sőt időnként egy kívülálló azt tapasztalja, mintha a szerelmes ember nem lenne egészen komplett. De ez így természetes. Ilyenkor az ember nem tud objektíven mérlegelni, és sokszor nem veszi észre a másik negatív tulajdonságait. És még egy fontos dolog: ha az ember szerelmes, akkor a másik emberre fel tud nézni, értékelni tudja. De a szerelem csak, akkor működik, ha mindkét fél átéli a szerelem érzését.

Sajnos ez azonban nem így van sok esetben. Megfigyelte már valaki a lányok, fiúk szemét, akik azt állítják, hogy szerelmesek? Ki, mit vett észre rajtuk? Én azt látom, hogy ezeknek a lányoknak, fiúknak nem csillog a szemük, sőt olyan, mintha halott lenne a szemük. Nincs meg bennük a vibrálás, hogy a másikért bármit megtennének. A pasik hagyják magukat bevinni az erdőbe, mert a csajok ehhez nagyon jól értenek, és jól eltanultak az anyjuktól a manipulációkat, játszmákat. A mai "divat" irányzat azt mutatja, hogy a csajok "rámásznak" a pasira, hogy így fogják meg őket. Nem számít, hogy van-e szerelem vagy nincs csak legyen egy társ. És kész! És ha sikerült a pasit "bepalizni" és összeházasodtak, akkor pár év és jönnek a problémák.

És amikor pár év múltával jönnek a problémák, sokan akkor döbbennek rá, hogy te jó ég, kihez mentem feleségül. Ki ez a pasi itt mellette? De ez fordítva is igaz. Ilyenkor szembesül az ember a tára negatív tulajdonságaival, amelyet korábban nem vett észre vagy nem akart észre venni. És sokszor ahelyett, hogy a dolgokat megbeszélnék, inkább mindkét fél kezdi lenyelni a negatív dolgokat. Miért múlik el a szerelem? Azért,mert tisztelet egymás iránt, kialudt a tűz. De nagy a valószínűsége, hogy már a kezdetek-kezdetén sem volt meg a perzselő tűz érzése. Sokan nem hisznek a holtomiglan tartó szerelemben. Szerintem létezik ilyen, csak azért nap, mint nap nagyon keményen meg kell dolgozni. Az emberek pedig azt nem szeretik, amiért keményen dolgozni kell, és választják inkább a gyors megoldásokat.

Nem tudom, hogy látott-e már valaki olyan idős párokat, akik közel járnak a hetven-nyolcvan évükhöz, és akkor is szeretettel érintik meg egymást. Ilyen például, amikor ilyen idős párok kezén fogva sétálnak, ahogy még ötven-hatvan év házasság után is csillog a szemük, amikor egymás szemébe néznek. Léteznek ilyen párok, bár ritka az ilyen idill. És mi a titkuk az ilyen szemlétettel bíró embereknek? Szerintem az, hogy ők sokkal többet tudtak/tudnak az élet dolgairól, mint a mai elkényeztetett kisfiúk, kislányok. És azzal is tisztában vannak, hogy létezik holtomiglan-holtodiglan tartó boldog szerelem. De ez mindig csak egy napig tarthat. Másnap minden kezdődik elölről. Ha így teszünk a szerelem soha nem múlik el!

Nincsenek megjegyzések: