eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. május 19., szombat

Szingli létforma

A szingli, mint életforma kifejezés az elmúlt évtizedekben honosodott meg Magyarországon. Ez a szemléletmód és életforma Amerikából került hozzánk. Egyre többször halljuk nap mint nap ezt a kifejezést, hogy szingli. Nos, mit is jelent valójában ez a szingli életstílus? Egy olyan nőt takar, akar rendelkezik megfelelő anyagiakkal, munkájában sikeres, okos, művelt, de valamilyen okból kifolyólag nincs párkapcsolata. Én személy szerint nem szeretem ezt a kifejezést használni, és nem is tartom egy okos dolognak, mert itt Magyarországon csak nagyon kevés nő mondhatja el magáról, hogy megfelelő életvitellel rendelkezik a szingliség megéléséhez.

Vajon milyen okok játszhatnak közre, hogy egyre több nő "szingli" marad? Nos, véleményem szerint van, aki azért választja ezt az életformát, mert mindezekig nem talált magának megfelelő társat. Vannak azonban olyan női is, akik azért maradnak "szinglik", mert valamilyen oknál fogva sokat csalódtak a pasikban. És úgy gondolják, hogy minek nekem egy puha pöcs az életemben, akit még nekem kell nevelni. Akkor inkább egyedül, mint egy ilyen tedd ide-tedd oda pasival együtt élni. De ezért a viselkedésért a pasik is nagyban hibásak. Ma már egy egyedül álló nő is megtud pasi nélkül élni. Feltudja tölteni a bankszámláját ( ha van munkája). Más sem a szexhez, sem a gyerekcsináláshoz nem feltétlen van a pasira szükség. És már nem olyan időket élünk, mint anyáink vagy nagyszüleink. Ma már egy szingli nő, akár egyedül is feltud nevelni egy gyereket. (persze az én véleményem más erről)

Régen azonban teljesen más volt a helyzet ezen a téren. A nők nem dolgoztak, így férjhez kellett menniük, és férjük tartotta el őket. Ez pedig sok esetben megalkuvással járt. Aki pedig végkép nem talált párt magának az vénlánynak nevezték, és a család tartott el. Bár a mai világban hiába van több olyan nő, akinek van egy jól működő cége, sok pénze, utazhat, és azt tehet, amit akar, akkor sem igazán boldog. És miért is nem? Azért, mert valahol minden nő boldogságra vágyik legbelül. Az is tény, hogy a pasik nem igazán kedvelik az okos, sikeres, művelt nőket, Nekik ez borzasztó kellemetlen helyzet, mert az evolúció másféle életvitelt szánt részükre. Vannak azonban olyan szingli típusok is, akik akár tudatosan, akár tudattalanul is, de taszítják a pasikat. Nagyon elképzelhető, hogy ez a típus nagyon megsértődött az apjára valamikor, vagy valami más ok miatt meggyűlölte a pasikat, mintha ők akár alacsonyabb rendűek lennének. A csaj vagy fél tőlük, és szinte pánikba esik, ha egy pasi kifejezi azt, hogy tetszik neki.

A szingli nők általában nagyon kemények, erősek, és túl okoskodóak szoktak lenni, Ezen viselkedésüket pedig nem hagyják, hogy levessék. Sokszor álarc mögé bújnak. De belül bizony nagyon is vágyik mindenki egy "igazi férfira". Az ilyen nők nem tudják magukat elengedni, hogy lazuljanak. Nem szégyen azt kimutatni, hogy a nő a gyengébb és gyengédségre vágyik. Mutassa ki ezt az érzését! Legyen őszinte,és vesse le a " maszkját", hogy igenis a szíve mélyén sóvárog egy pasi után. És az sem bűn, ha nem minden esetben a nő tud valamit jobban, mint a pasi.

Vannak azonban olyan nők is, akik ebben az életformában is boldogok. Általában az ilyen nők okosak, kreatívak, sikeresek. és jól érzik magukat a bőrükbe. Bár az is tény, hogy az ilyen típusú szinglik nagy válogatósak a pasik területén. És gyakrabban vonzanak be nős pasikat, vagy olyan olyan pasi jelenik meg az életükben, akiknél a házasságkötés eleve kizárt. De ez sem baj, mert éli és élvezi az életét, úgy ahogy van. Ilyen is van.Az alkotó ember pozitíven éli meg a szingli életét.

Nos, mint már írtam, én nem kedvelem a szingli kifejezést, Inkább szeretem azt használni, hogy egyedül álló nő vagy férfi. Teljesem mindegy, hogy ki és miért választotta a "szingli" életmódot magának, a lényeg az, hogy ki, és hogyan éli meg ezt az állapotot. Egy házasságban is lehet akár a férj vagy feleség magányos. (társasmagány). De akár egyedül is lehet boldog egy szingli.

Nincsenek megjegyzések: