eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. május 1., kedd

Ne mástól várd a boldogságot

A boldogság azaz életérzés, amelyre mindannyian vágyakozunk egész életünk folyamán. Sokan szeretnének boldogok lenni, és éppen ezért úgyis gondolják, hogy a boldogság egy olyan állapot, amely mindenkinek kijár. Hát ez nem így van. A boldogság nem jár ki minden embernek. Hol van az bárhol is megírva, hogy mindenkinek boldognak kell lenni ebben az életében. Sehol. A boldogság érzésének a megléte nem magától jön létre, és lép be az ember életébe. Ezért meg kell dolgozni, és nem is akárhogyan.

A boldogság érzésének a maghatározása nagyon tág fogalom. Mindenki mást és mást ért azon, hogy ki, mitől is boldog. Van akinek egyetlen boldogságforrása az anyagi javak megléte, és egész életén át egyébről sem ábrándozik, mint hogy gazdag szeretne lenni. Vannak olyan emberek is, akiket az tesz "boldoggá", hogy párkapcsolatban él, és támaszkodni tud a másik felére. Boldog attól az érzéstől, hogy van valakije az életében. Kívülálló szemlélődőnek ez fel sem tűnik sok esetben, mert a látszat sokat csal. Kívülről mutatja az adott egyén, hogy milyen jól van, és minden oké, de bent teljesen más a helyzet. Ott szenved piszkosul, mint egy állat. Sokan egy nagyon fontos ténnyel nem számolnak az életben. Ez pedig az, hogy senki ne várja mástól a boldogságot, csakis magától várhatja el, és csak úgy, hogy saját magának teremti meg a boldogságát.

Sokszor érzed azt, hogy magányos vagy, és boldogtalan? Ezért ha ezt érzed gyorsan keresel egy társat, hogy a boldogságérzését megéld. Szomorú vagy és mástól várod, hogy felvidítson? Egyet mondhatok, sosem mástól várd a boldogságot, hanem csak saját magadtól. Sokszor érzed, hogy függő helyzetben vagy? "Mi lesz ha elhagy, és egyedül maradok". És ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják az agyadat. Igaz, hogy olyan világban élünk, ahol nem tanították meg, hogy hogyan kell élni ahhoz, hogy az ember boldog legyen. Vannak néhány percnyi örömök, boldogságok, amikor úgy érzed, hogy boldog vagy és a fellegekben jársz. De ezek csak ideig-óráig tartó állapotok, de miután elmúlik ez az érzés, rögtön jön belülről az üresség.

Hogyan érhető el azaz állapot, hogy az ember boldognak érezze magát? Először is foglalkoznia kell mind a lelkével, mind a testével. Nem tudom ki figyelte már meg, hogy a mosolygós, pozitív gondolkodású emberek, hasonló személyiségű emberek vonzanak maguk köré. A kisugárzás, az arcmimika, a szem nagyon sok mindent elárul az ember lelkéről, úgy hogy az illető ez nem is gondolná. Minden ember magához tudja vonzani úgy a jót, mint a rosszat. Ezen esetben, akkor nem érdemesebb azon dolgozni, hogy ki hogyan tudna jobbá válni, úgy hogy még boldognak is érezheti magát. Az ember azonban ne csak a lelkét ápolja , hanem a testét is, Itt most nem elsősorban a kozmetikára gondolok. Sokkal fontosabb azon ápolása, amikor idős korban is fittnek érzi magát az ember, és az arcának a kisugárzása is nagyon pozitív. Sokszor lehet ilyen idős hölgyeket, urakat is látni, akik korokhoz képest tíz-tizenöt évet is letagadhatnak. Ehhez azonban az szükséges, hogy az öregedést ne tragédiaként éljük meg, hanem egy új lehetőségként, amely még ránk vár az életben.

A boldogságot tehát csak magadtól várhatod el. Maradj meg vonzónak, szépnek. Foglalkozz a lelkeddel, testeddel. A saját lelkednek csak te lehetsz a mestere, és te tudod, hogy mire van szükséged. Leld örömed a munkában! Fogad és magad olyannak, amilyen vagy, és szeresd magad. Mástól csak úgy várhatod el, hogy szeressenek, ha te is szereted saját magadat, úgy ahogy vagy. És ha ezt megfogadod, akkor érezni fogod a boldogság érzését is. és nem kell mástól várni, ezt az életérzést.

Nincsenek megjegyzések: