eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. június 3., vasárnap

Hogyan élik meg a férfiak az életkorukkal járó változásokat?

Minden ember életében bekövetkezik az a visszafordíthatatlan folyamat, hogy öregszik. Születésünktől fogva minden egyes nappal, évvel idősebbek leszünk. Az emberek döntő többsége úgy a harmincas éveikig nem igazán foglalkoznak ezzel a problémával. Majd elérkezik a negyvenes év, és akkor, legfőképpen a nők elkezdenek megijedni, hogy jaj istenem hogy megöregedtem. A férfiak még ebben a korban nem igazán foglalkoznak az öregedés kérdésével. Tény, hogy ez a folyamat másként viseli meg a nőket, és másként a férfiakat.

A férfiak az öregedés folyamatát abban mérik le, hogy mennyire működik még a szexualitásuk. Fő mérce az, hogy "jancsiszeg" működik-e még vagy nem. Bár az is igaz, hogy a kor erőre haladtával nekik is egyre inkább csökkennek a szexuális vágyaik. Ezt embere válogatja, hogy ki, milyen vérmérséklettel bír. Az is elképzelhető, hogy bizonyos problémák már jelentkezhetnek a a negyvenes éveikben is, de arra mindig találnak magyarázatokat. Sok munka, stressz, kevés szabadidő és satöbbi. A másik fő probléma az, hogy az ilyen korú pároknál már egyre inkább nem működik a szex, és éppen ezért. "ki is esnek a gyakorlatból". A pasik nagy része pedig a lelke mélyén igenis vágyakozik a szexre. Ilyenkor szokott az a helyzet előállni, hogy a pasik döntő többsége keres magának szeretőt. Akár több évvel fiatalabb nőt is, de akad olyan is, aki korabeli csajt keres magának. Hátha még ott működik a dolog.

Nincs bebizonyítva, hogy van-e a férfiaknál férfiklimax úgy, mint a nők esetében, de az szemmel látható, hogy őket is megviselik az öregedéssel járó folyamatok. Jönnek a betegségek: magas vérnyomás, cukorbetegség, szív-érrendszeri betegségek, Ezek megléte mind mind hozzájárul a szexualitásuk csökkenéséhez. Az pedig az eszükbe sem jut, hogy ezen állapotok megléte elkerülhető lett volna, ha korábban változtattak volna az életükön, és megtapasztalták volna a belső béke meglétét. És még egy nagyon fontos tényezőm ami szintén kihat a "jancsiszeg" működésére, az pedig az, amikor a pasik tudatosan teszik tönkre magukat: alkohol - és drogfogyasztás, cigaretta, ezek mind károsan hatnak a szervezetre.

És mi történik akkor, ha a pasi házon kívül keresnek barátnőt maguknak? Hogy nem veszi ezt észre a párja? Vagy elnézi az egészet, csak hagyja békén őt? Érdekesek ezek a megfogalmazások. Én biztos vagyok abban, hogy alig van olyan pasi, aki az életében ne csalta volna meg a feleségét, párját. Legyen szó akár hosszabb viszonyról vagy csak egy éjszakás kalandról. Ezek a megcsalások pedig mind azért történnek, mert odahaza nem működik a kapcsolatuk. Úgy a kommunikáció, mind a szex terén. De a pasi azért is bizonyítani akar magának. Sőt az jár az agyában, hogyha otthon nem megy a dolog "anyuval", majd megy másik nővel, aki még nem unalmas, és tud is kommunikálni a másik emberrel, és még a külső sem elhanyagolható tényező.

Tegyük fel, hogy a pasi talál magának megfelelő nőt, akivel úgy gondolja, hogy megoldja a szexuális problémáját. Igen ám, de dolgok sok esetben nem úgy történnek, ahogy azt ők elképzelik. Véleményem szerint a "férfiasság" kudarca a legtöbb esetben a barátnőnél jön elő. (bár ez nem biztos). A pasik nagyon szeretnének bizonyítani, és ezért teljesítményorientáltak. És jön a szembesülés pillanata, amikor szex közben elmarad a várva várt eredmény. A jancsiszeg már nem működik. Ilyenkor a pasiknak végük van. Számukra ez a világvégét jelenti. Oda veszett a férfiasságuk. Búskomorak, ingerültek, idegesek, szótlanok lesznek, agresszívé és zsarnokká válnak.

Bár a külvilág felé mutatják, hogy ők milyen jól vannak, Vannak, akik azt mutatják, hogy milyen jó a humoruk, milyen nagy szövegládák. Pedig beül igenis őrlődnek. Tehát kedves pasik, férfiak, egyet nem szabad elfelejteni. Nem attól férfi a férfi, hogy működik-e még a jancsiszeg, hanem attól, hogy kinek milyen a kisugárzása, megjelenése, és rendelkezik-e mindazon személyiségszerkezettel, amitől férfi a férfi.

Nincsenek megjegyzések: