eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. június 30., szombat

Mindenki visszakapja egyszer.....

Mindenki visszakapja egyszer, amit más ellen elkövet... - így hangzik az egyik magyar sláger szövege.
És amikor ez a zeneszám "menő" volt nem is gondoltam volna, hogy mennyi igazság van benne. Egyáltalán nem is gondoltam arra, hogyha mások megbántanak, eltipornak, rosszat tesznek velünk, akkor csak idő kérdése, hogy a megbántó ember ezt mikor, milyen formában kapja vissza.

Mindenki találkozott már életében olyan emberrel, emberekkel, akik minden úton, módon azon dolgoztak, hogy hogyan tudjanak ártani egy másik embernek. Legyen szó irigységről, gonoszságról, rosszindulatról, vagy arról, hogyan lehet átgázolni, sárba tiporni egy másik illetőt. És az átgázolást, sárba tiprást úgy véghez vinni, hogy nem tisztelni ezzel sem Istent, sem embert. A felemelkedés céljából mindent lapba vetni, azért, hogy a jobb képességű embert letiporja a palettáról. Sokan azonban bele sem gondolnak, hogy ezek a mérhetetlen gyűlöletek, illetve egy egzisztencia elérése milyen energiákat vesz el az adott személytől, amelyet egyszer úgyis visszakap valamilyen formában az elkövető.

Az élet törvénye azonban így működik. Ezzel a ténnyel és úgy jó tizenöt éve szembesültem. Korábbi munkahelyemen is számos olyan emberrel dolgoztam együtt, akik az érvényesülésük végett bármire képesek voltak. Még úgyis, hogy belerúgtak a másik emberbe. Sőt azt sem vetem véka alá, hogy velem is próbálkozott néhány személy. Ha másképpen nem ment, akkor árulkodott a főnöknek, vagy munkámra tett olyan kritikát, hogy a főnöknél jó legyen. Igaz abban az időben a más módon való gondolkozásomat sem értették, és nem is díjazták. Most már tudom, hogy ez miért működik így. Időközben elkerült ettől a cégtől, de az idő mókuskereke tovább dolgozott. És pár év elteltével hallottam, hogy azon emberek, akik a fent leírt módszert használták fel a céljuk elérése érdekében, és nekem is rosszat tettek, azoknak a sors visszaadta, azt, amit mások ellen elkövettek. Különböző problémák érték őket: válás, haláleset, betegség, egzisztenciális süllyedés satöbbi.

A mostani munkahelyemen sem jobb a helyzet. Ott is vannak ilyen-olyan emberek. Szintén vannak olyan személyek is, akik korábban és most is megpróbálnak ártani. Irigységgel, rosszindulattal, gonoszsággal vagy bármivel. Most már azonban nem foglalkozom ilyenekkel.mert tudom, hogy mindenki visszakap mindent, de mindent. Számomra csak az döbbenetes, hogy azon emberek, akik kapják a csapásokat pedig észre sem veszik. Legyen szó betegségről, pénztelenségről. munkanélküliségről, presztízs elvesztéséről. Ők ezt természetesnek veszik. Pedig az élet újra és újra mindig keményebb formában hozza ezt a tudtukra.

Összegezve: Mielőtt bármilyen rosszindulat, irigység, gonoszság, harag, düh, vagy bármi olyan célt tűznének ki egy másik ember ellen, amivel ártanak neki, Jusson mindenkinek az eszébe, hogy mindenki visszakapja egyszer, amit más ellen elkövet... Csak idő kérdése, hogy mikor, és milyen formában.

1 megjegyzés:

Wattacukor írta...

Ezt már én is észrevettem, elég régen. Kb 20 éve. Tényleg így működik. MINDENKVIEL!