eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. december 18., vasárnap

Celebvilág!

Korábban már írtam itt a blogomban a valóság-show-k világáról. Most nem az e fajta műsorok kitárgyalása a cél. Nézzünk körül a célebvilágban.! Hiszen nincs olyan nap. hogy a bulvár sajtó, a média ne foglalkozna a célebek magánéletével. Nem is csoda, mert egy csapásra két legyet is lehet ütni, Egy: A bulvárújságot el kell adni, ez jó a kiadnak. Kettő: Van rá fizetőképes kereslet, mert az olvasónak, addig sem kell szembenéznie a saját problémájával. Na és lehet róla beszélni, esetleg sajnálni valamelyik célebet, hogy szegény XY hogy megjárta, meg ez vagy az történt vele.

A médiában a korábban népszerű műsorok egyre-jobban az ilyenfajta témára utaznak. Többek között ilyen a Fókusz című műsor. Most így karácsony előtt egyre jobban olyan hírekkel szolgálnak a médiák, hogy kit hagyott, csalt meg a férje, felesége, Ki, kivel szakított, és mi volt valójában a szakításuk oka. Így volt ez az elmúlt egy-két hétben is. Az X-Faktor egyik mentorát megcsalta a férje egy jóval fiatalabb lánnyal, aki a lánya lehetne. A másik fél cáfolta a hírt. És tessék most együtt töltik a karácsonyt. A másik ilyen "kedvenc" témám a szakítások. Az egyik nap még azt halljuk, hogy XY szakított a párjával, és hogy maga alatt van. Igaz ez nem látszódik sem a szemén, sem a viselkedésén. Majd pár hét elteltével, már újra szerelmes, akár az egyik, akár a másik fél.

Kérdezem én: Ez tényleg szerelem? - Véleményem szerint nem. Ha valaki tényleg szerelmes,akkor nem tudja a szakításokat néhány hét alatt feldolgozni, és párt keresni magának. Ez szerintem a támaszkodásról, hírnévről, szereplési vágyról szól. és figyelem felkeltésről. Visszagondolva az én szerelmi bánataimra, ezt nem tudom elképzelni. Nálam legalább egy évnek is el kell telnie, hogy túl tudjam tenni magamat, az e féle traumákon. A szakítás is veszteség az életünkben, amit meg kell gyászolni. Ez mindenkinél más és más. Ugyanúgy, mint a szeretteink elvesztésének a meggyászolása. Tehát számomra azért érthetetlen, hogy a célebek így állnak hozzá ezekhez a megpróbáltatásokhoz.

Na és kik a célebek? Az én eszmefuttatásom szerint legtöbbször olyan emberek, akik a semmiből törnek elő, és hipp-hopp népszerűek lesznek. Ilyenek a szépségkirálynők, modellek, és a Való-Világ lakói közül kikerült emberek. Az e fajta emberek semmit nem tettek még le az asztalra, nem küzdöttek meg semmiért, csak ismertek szeretnének lenni. Vannak, akiket a természet megáldott szép külsővel, és ebből akar élni. Viszont fejben sokszor nagyon buták, naivak. Ez le is rí róluk. A szószátyárkodás,beszólások, mások lenézése ez a menő náluk.

Van egy eszmefuttatás, amely így hangzik: " A népnek kenyér kell és cirkusz". Ez pedig így igaz cirkusz van naponta, amelyről gondoskodik a média és a bulvársajtó.

Nincsenek megjegyzések: