eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. december 30., péntek

Szeretethiány!

Szeretet! Igen, ez az egy szó, amit mindenki szívesen fogad az életében.Mindannyian azt szeretnénk, ha szeretnének bennünket, csecsemőkortól kezdve életünk végéig. A szeretetet és boldogságot keressük egész életünkben. A kisgyerekkorban még ott van az anya védő,oltalmazó szeretete, amely később majom szereteté is alakulhat.

Életünk folyamán folyamatosan elvárjuk a szüleinktől, családtagjainktól, barátainktól, munkatársainktól, hogy szeressenek bennünket. De vajon mi a lelkünk mélyen szeretünk-e másokat? Bármennyire is furcsán hangzik mindenki vágyik a szeretetre, még a férfiak is, annak dacára is, hogy nem mutatják ki ezt a fajta érzéseiket. Az azonban tény, hogyha mi nem szeretjük saját magunkat, akkor minket sem fognak szeretni, mert ez oda-vissza működő dolog. Tehát fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, mert a lelke mélyén minden ember szerethető, csak ezt a gondolkodást kell az agyunkban tudatosítani. Ha ezt meglépjük, hamarosan azt megtapasztalatlanjuk, hogy mennyi ember szeret minket. Pedig ezt nem is feltételeztük.

És mi van azzal az emberrel ,aki sohasem kapott szeretet, sem kiskorában, sem felnőttként. Ott már nagy gáz van! Ugyanis a lelke mélyen az ilyen egyén még jobban vágyik a szeretetre, és lassan kialakul a szeretethiánya. Ilyen esetekben az emberek döntő többsége nem találja helyet a világban, érzelmei labiálisak, frusztráltak. Majd jönnek a különböző kompenzálások.
Bulimia, anorexia, gyógyszer, drog, pasizás, vásárlási láz. és sorolhatnák tovább a tüneteket. Nézzük a pasizást! Amennyibe egy lány gyermek gyerekkorában nem kaptam meg az apjától a megfelelő töltetű szeretetet, érzelmet, úgy az egész életében olyan pasikat fog bevonzani, akik az apa szerepét fogják nála betölteni. Sőt olyan tulajdonságokkal ruházza fel a pasikat, amelyekkel azok nem is rendelkeznek, csak ő olyannak szeretné látni őket, és valószínűleg ezek
a tulajdonságok hiányoztak az apából is. Vásárlási láz esete is szeretethiányra vezethető vissza. Ez leginkább a nőket érinti, de a férfiak sem kivételek ez alól. Csak azért vásárolnak meg valamit, hogy a szeretet éhségüket ideig-óráig csillapítsak. Utána pedig ezt gyorsan meg is bánják. A nők sokszor több tucat cipőt, ruhát halmoznak fel ez által.
Itt van még a bulimia, anorexia problémaköre. Vagy kórosan túl eszi magát az illető személy, ezzel is pótolva a szeretethiányát vagy kórosan lefogyassza magát. Majd következik a gyógyszer és drog fogyasztása, Így legalább néhány órára könnyebbnek, felszabadultabbaknak érzik magukat az e szereket fogyasztó emberek.

Első dolog, hogy szeressük önmagunkat, és fogadjuk el úgy ön önmagunkat, ahogy vagyunk. Mert minden ember szerethető. És adjunk szeretetet másoknak, mert ezáltal mások is szeretni fognak minket. Akiben meg van a kellő ön elfogadás, az nem fog az életében kompenzálni.

Nincsenek megjegyzések: