eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. január 2., hétfő

Hogyan kompenzálnak a férfiak?

A férfiak nagy részét a válás, szakítás nagyon megviseli, még annak ellenére is, hogy nem mutatják ki a fájdalmaikat. A másik nagy "tragédia" a számukra a több napos ünnep, amikor otthon a családdal vagy netalántán egyedül kell lenniük. Ez az állapot még súlyosabb, ha házasságban él a pasi, de már rég nem működik a kapcsolata. Előre bocsátom, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. De ezeket a tényeket statisztikai adatok is alátámasztják.

A férfiak döntő többsége nem tud egyedül élni, ezért a válás vagy szakítás után nem sokáig maradnak egyedül. Gyorsan, sebtében elkezdenek csajozni. Ezek a csajok legtöbbször a szűk baráti-ismerős körökből kerülnek ki, csakhogy a pasi ne legyen egyedül. És a szerelemnek az érzésének a halvány szikrája sem lelhető fel ebben a helyzetben. "Kutyaharapást szőrével"- tartja a mondás. "Na majd én megmutatom, hogy én is kellek valakinek!" című mondatok, amelyekkel az egójukat fényesítik.

A másik kompenzációs szituáció, amikor a pasik a munkába menekülnek. Számukra a munkaidő jóval tovább tart az átlagos munkaidőnél. Sosincs idejük semmire. És nem szeretnek haza menni. Mert otthon szembesülni kell a régóta megoldatlan problémákkal. Sok pasi, még a karácsonyi ünnepeket is szívesebben tölti a munkahelyén, mint a családjával, szeretteivel. Főleg, ha munkája olyan munkakör, amely megkívánja az ünnepnapi munkavégzést is. Szépen, lassan kialakul a "munkamánia". Jön a stresszes állapot, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterin szint satöbbi.

Több évvel ezelőtt egy pasi ismerősömmel futottam össze az ünnep után. - Kérdeztem, hogy hogy teltek az ünnepek. Azt válaszolta. - "Én dolgoztam karácsonykor is. Nem engedhetem meg magamnak, hogy a családommal legyek." (Vezető beosztásban dolgozott, magas keresettel rendelkező személy volt.) Gyanússá tett ezen kijelentése. Majd rájöttem, hogy ez a pasi menekül otthonról, mert nem jó a helyzet oda haza. A házassága már régóta szarba volt. A gyerekei már felnőttek. Az asszonnyal pedig csak veszekedni tudtak, még így karácsonykor is. De a feszültséget valahol csak le kell vezetni. - Ez pedig a munka vagy az alkohol. Nem tudom, hogy mi változott azóta a kapcsolatukban, mert több éve nem találkoztam az ismerősömmel.

A harmadik tipikus eset, amikor a pasi kocsmába, diszkóba jár, és rászokik az alkoholra. Kezdetben ezt inkább"búfelejtőnek" szánják. Addig is nem kell gondolkozni, megoldani a problémákat, inkább homokba dugják a fejüket. Pár órára legalább "rózsa színben látják a világot". Jön a kijózanodás pillanata és a döbbenet, Tehát megint ráöntenek a garatra. És ez így megy napról napra, egyre több alkoholt fogyasztanak, és szép lassan kialakul az alkoholizmus.
Van azonban olyan pasi típus is, aki, hogy fájdalmát enyhítse befizet egy társas, kaland túrára, hogy ott találjon egy csajszit a saját számára.

Szakítás, válás! Az ilyen szituációkban a legtöbb esetben a nők azok, akik meglépik ezeket a lépéseket. Nekik nehéz ezt a döntést meghozniuk, de bátrabbak ezen a téren a pasiknál. Ezek a kompenzálós esetek is bizonyítják. hogy a pasik a nőknél jóval alul fejeltebbek. Érzelmi szinten infantilisak. Még egyszer: Akinek nem inge....

Nincsenek megjegyzések: