eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. november 23., szerda

A hit megléte

  • Mostani bejegyzésemben közismert emberek vallomását olvashatják, arról, hogy ki miben hisz. Nézzük sorjában!

Müller Péter - író: "Az ember nem valakiben vagy valamiben hisz, hanem hűséges(hitvéges) a legbenső Valójához. Ma kevesen tudják, hogy a hit (hívség) és az elhívés között óriási különbség van. A hit (görögül: pisztisz) bennünk van. Egy hite az, hogy kalász lesz belőle.Így van az ember is. A lelke mélyén él lényének magja, melynek gyökerei a múltjában, lombjai a jövőbe nyúlnak. Bízni bízhatok valakiben, hinni azonban nem tudok, és nem is kell. Hiszek abban, hogy Isten országa bennem van. És minden emberben."





    • Pál Ferenc (Feri atya) katolikus pap:
    • "Hiszek abban, hogy az életünk föltétel nélkül van értelme iránya és távlata. Hogy érdemes a bizalom mellett dönteni. Hiszek
      abban, hogy szerethetők vagyunk, és képesek vagyunk szeretni. És abban is, hogy soha nem szabad feladni, mert az élet mindig hozhat jó dolgokat."

Csernus Imre pszichiáter: "Magamban. Hiszem és tudom. hogy mindegy, hogy jó vagy rossz dolgok történnek
az ember életében. Mert akárhogy is adódjon, minden körülmények között képes leszek arra, hogy nyitott szemmel beleugorjak az előttem álló eseményekben, akadályokban."


Szily Nóra -műsorvezető-riporter:

"Hiszek abban, hogy jó úton járok. Még ha nehéz is, és fáj is. Még ha most sok mindent hiányzik is, s nem is került egy csomó dolog a helyére a múltamból. Öröm és fájdalom - nyereség és veszteség. Pakolgatok. Tapasztalatot, benyomásokat, csalódásokat, reményeket. Már nem üres a polc. De ha ránézek, még mindig mosolygok. Olyan az a sok "cucc", mint a szarkalábak a szemem körül. Mind az enyém. Mindegyik egy történet, amit én éltem át,
Hiszek, hogy egyszer odaérek, ahová, amire vágyom. Hogy megadatik, megtalálnom. Hiszek abban, hogy nemsokára óvom, ölelem, szorítom - jólesőn, szeretve, boldogan, és féltve vigyázva."

Most négy közismert személyiségnek a meglátásait olvashatták el a kedves olvasók. Mint kiderült mind a négy emberben van egy közös vonás, mindannyian hisznek valamiben. Vagy Istenben vagy önmagukban. Teljesen mindegy, hogy ki miben hisz, csak higgyen valamiben, Hit nélkül nem lehet élni.

Riport: Nők Lapja Psziché - tavaszi számában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések: