eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. november 30., szerda

Önmegvalósítás!

Mostanság gyakran hallani e fogalomról a médiában, és a fiatal generációk is egyre jobban kinyilatkoztatják e fogalmat: Önmegvalósítás! Ezen kifejezést előszeretettel használják a fiatal nők. Ismerős kijelentések: "Szeretném magam megvalósítani." De mit is takar ez valójában? Azt-e egyáltalán , amire gondolunk. Diploma, nyelvvizsga. karrier, jó és élvezetes munka. Sokan úgy gondolják, hogyha több diplomával rendelkeznek, akkor egyre-inkább megtudják valósítani ön ön magukat. Sajnos ez sokszor nem így van. Egy idő után rádöbbennek, hogy itt vagyok X évesen, több végzettséggel, és eddig nem értem el semmit. És mi történik azokkal, akik nem valósították meg önmagukat. Végül is kevés ember mondhatja el magáról. hogy sikeres a munkában. és a magánéletében.

Sok olyan ember van, főleg nők, akik az évek múlásával rádöbbennek, hogy az egész életük egy halom csőd. Ők azok,akik nem valósították meg önmagukat. Nem azt a munkát végzik, amit szeretnének, nem azzal a pasival élnek, akit ők elgondoltak. De bezzeg ezt nem merik kimondani, mert a hagyományok mást diktálnak. Ilyenkor nem marad más hátra, mint hogy a nő gyorsan férjhez megy egy pasihoz, és gyorsan szül egy gyereket, mert ezt várja el tőle a család, a társadalom. Arról nem is beszélve, hogy a pasik nagy részét, ezzel a módszerrel lehet behálózni. Igen ám, de ezek csak rövidtávú konfliktus kezelési módszerek. Valójában csak a saját önzéséből fakadóan szüli meg a gyereket,vagyis nem a gyerek miatt szül gyereket. Ezen folyamatokat végig lehet nézni az életben. A nő egoizmusból szül gyereket: - Mondván így megvalósítottam önmagamat, mert szültem egy gyereket. Aki pedig nem így tette, vagy nem így gondolkozik azt kirekesztik,és megpecsételik .Mert ez a hétköznapi női gondolkodás. Nem vagy nő, ha nem szültél.

És hogy bebizonyítsa, hogy ő milyen jó anya is valójában, ezért kinyalja a gyereke fenekét, így a későbbiek során a gyereknél önbizalomhiány alakul ki. Ha pedig a gyerek még fiú is, akkor számos problémával kell számolnia a későbbiek során. A mama megold mindent helyette. Így gyáva és önző lesz. Ezáltal nem fog felnőni soha. Nem tudja a konfliktusait megoldani az élete minden területén. A mamáknak ezek a dolgok a kihívást jelentik, a sikerélmény pedig az övék lesz nem pedig a gyereké. Tehát a mama úgy érzi ilyen helyzetekben is megvalósítja magát.

Közben az évek telnek. A gyerekek kirepülnek, és a nők akkor döbbennek rá. hogy itt vagyok egy száll egyedül a meg nem valósított álmaimmal , és egy puhány férfival, akire már régóta nem tudok felnézni férfiként. Közben milyen jó lett volna, ha a rengeteg energiát, amelyet a gyerekem kiszolgálására fordítottam, más helyen kamatoztathattam volna. A gyerekből pedig, legyen szó lányról, fiúról lesz egy kislány, és egy kisfiú, akik a felnőtt életükben, amikor is párkapcsolatot alakítanak ki pótmamaként vagy pótpapaként fognak funkcionálni. Ez a tendencia funkcionál a legtöbb párkapcsolatban.

Összegezve: Mit is jelent az önmegvalósítás? Az csinálom, amit szeretek. Örömömet lelem a munkámban, és nem elsősorban a pénz motivál. Van egy jól működő párkapcsolatom. És a gyerekemet nem tárgyként használom a önmegvalósításom érdekében.
Azok pedig,akik másképpen gondolkoznak, azoknak marad a fenti példa. Gyerekszülés=Önmegvalósítás. Később pedig jön a "pótmama és macikávé" szerep - vagyis isszák a maci kávét nap mint nap egy életen át. Ez az állapot pedig, mindaddig eltart, amíg ezen az állapoton nem változtatnak a szereplők.

Meg egy gondolat a nőkről: Egy nő nem attól nő, hogy szült-e, vagy férjhez ment-e, hanem a tartásától, kisugárzástól, önbizalmáról, és a kiteljesedésétől. Amely magában hordozza az önmegvalósítását is.

Nincsenek megjegyzések: