eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. november 9., szerda

Tiszteletben tartás!

Kedves blogolvasók! Ismerős önöknek ez a fogalom, hogy tiszteletben tartás? Lesznek olyanok, akik már hallottak róla, de sokan nem is ismerik. Nem csoda, hiszen az elmúlt 20 évben, ez a kifejezés teljesen eltűnt a szótárunkból. Ma mi van? az embereket eltiporni, megalázni, érdekeinket érvényesíteni bármi áron. Azzal sem törődve, hogy emberek lelki világán gázolunk át. Ez a menő, ma így lehet érvényesülni - mondják a mai fiatalok. De ez csak rövid távon működik.

Egyre jobban azt tapasztalom, hogy már lassan véleményt sem lehet formálni, semmiféle témában, mert ha az illető embernek más a véleménye, mint másik félnek, akkor az hülye, bunkó, buta. elmebeteg és hasonló jelzőkkel illetik az embert. Attól a másik még nem hülye, és ostoba, ha másként gondolkozik. Véleményt
mondhatunk bármiről, hiszen szabad országban élünk. De tartsam tiszteletben a másik véleményét, gondolkozását, ettől még nem leszek kevesebb az emberek szemében. Sajnos nagyon nehéz erre a szintre eljutni, mert a média.és a valós élet mást sugároz. Majd elválik, hogy hosszabb távon, melyik befektetés térül meg.

Ez a téma, onnét jutott az eszembe, hogy az elmúlt tél folyamán nem egyszer kaptam névtelen e-maileket, amelyekben engem pocskondiáztak. Most egy jó fél év után újabb leveleket kaptam, igaz most már kevésbé voltak bántóak. Elgondolkoztam, hogy vajon mi lehet a probléma az ilyen embereknél. Belső nyugtalanság, irigység, rosszindulat, saját élet elcseszése sa

többi.
Igen - valójában a belső béke megléte hiányzik az ilyen emberből, ezért beleköt fűbe-fába, ha nincs probléma talál, csak hogy tudjon kötekedni. A névtelenség mögött pedig az áll, hogy az illető nem meri felvállalni saját magát mások előtt. Vagyis GYÁVA.

Tehát nagyon fontos, hogy tartsam tiszteletben mások életét, véleményét, mindenki a saját életéért a felelős. Mindenki csak annyi tisztelet kap, amennyire saját magát tiszteli. Az élet mindenkinek csak azt adja vissza, amit az illető ember beletett. Így működik a törvényszerűség.

Kép: pixabay.com

Nincsenek megjegyzések: