eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. április 23., hétfő

Őszinteség a szexben

Őszintének lenni a ma embere számára több, mint kínos. Az emberek félnek az őszinteség kimondásától, mert úgy érzik, hogyha őszinték, akkor mások visszaélnek az őszinteségükkel, és olyan pletykákat, híreket terjesztenek majd róluk, amelyek nem is úgy hangoztak el, ahogy az illető előadta.
Tény, hogy sokan még a családjukkal, párjukkal sem őszinték. Inkább csak színjátékot használnak a kapcsolatukban, amely nem más, mint önbecsapás.

És vajon őszinték vagyunk-e a szexben, amely sok konfliktus forrása? Hát ebben a szituációban még beszélni sem lehet az őszinteség meglétéről. A legtöbb hazugság, önbecsapás, e-téren mutatkozik meg. A szexuális életük területén a nők azok, akik a legtöbbet hazudoznak, megjátsszák magukat, becsapják a párjukat és saját magukat is. És vajon mire jó ez az egész hazugsági csapda? Miért nem mernek őszintén, nyíltan kommunikálni az emberek egymással? Mint már írtam a nők élen járnak a szex körüli hazudozásban. Ezt azért is teszik, mert úgy gondolják, hogyha őszinték lennék a párjukkal és elmondanák nekik, hogy ez meg az nekem nem jó, én ezt másképpen szeretném megélni, akkor a férjük el fogja hagyni őket. Inkább alávetik magukat a kegyes hazugságaiknak. A legfontosabb dolgot még nem is említettem, ez pedig bizalom. Bizalom megléte nélkül nem működik egy párkapcsolat sem. De ha az adott személy nem bízik saját magában, akkor hogyan tudna bízni másba vagy a párjában. Sehogy.

Sok kapcsolatban még a szexuális összhang sincs megteremtve. Amikor az egyik fél kezdeményezővé válik, akkor a másik fél elutasító lesz vele szemben. Ezek legtöbb a nők. Hányszor hivatkoznak arra, most ne, mert fáj a fejem. Most meg fárasztó napom volt. A fejfájásos sztori a legtipikusabb esett, amit használnak a nők. Nem egyszerűbb lenne olyan választ adni, hogy szívem én is nagyon szeretnék veled ágyba bújni, de most úgy érzem, hogy nem megy, mert nagyon stresszes vagyok. De milyent rendbe jövök, akkor meglépjük a dolgot. Ezt minden pasi megérti, sőt el is fogadja, de ha állandóan csak a kifogások gyártása hangzik el, az már eleve gyanús. Másik jellemző tipikus eset, hogy a nő ugyan bele megy a szexbe, pedig egy porcikája sem kívánja, de nem mert nemet mondani a párjának. És mi jár folyton-folyvást az ilyen nők agyában? Essünk már túl rajta minél előbb! Utána pedig még azt is eljátsszák, hogy milyen jó is volt az együttlét. A legtöbb pasi pedig ezt be is veszi. mert veszi észre az ellenkezőjére utaló jeleket.

De nem csak a nők nem őszinték a szex terén, hanem a pasik sem. Ha pedig szembetalálják magukat egy őszinte nővel, aki nyíltan, őszintén mer beszélni a szexuális igényéről, hogy mi jó neki, és mi nem, és miért jobb ez a módszer, mint a régi, akkor a pasik nagy része összeomlik. Úgy érzik csorba esett a férfiasságukon. De ezt csak azon pasik élik meg tragédiaként, akik azt hiszik magukról, hogy ők istenek. Aki tudja magáról, hogy emberből van, az el is fogadja a másik véleményét.
Az orgazmus elérésének a "megjátszásában" a nők a legfurfangosabbak. A nők biológia adottságaiktól függően adottak e szerep megjátszására. És mindez azért történik így, mert fél a csalódástól, hogy kapcsolata csődöt mond és a pasi elhagyja. Ez pedig egyáltalán nem az őszinteségre utal. A nők így szépen megjátsszák, hogy minden rendben van. Egy pasi ilyen szerep nem tud eljátszani. Ők nem színlelik meg az orgazmust, sőt náluk kudarcélményt okoz a partner kielégületlensége. Amíg a nők a férfiak kudarcának az okát először is saját magukban keresik, sztereotípiákat gyártva. "már nem szeret"..nem vagyok elég kívánatos". A férfiak ezzel ellentétben a környezeti hatásokban , és magukban keresik a kudarcuk okát, és nem indul be náluk az az elmélet, hogy " a partner a hibás". Úgy vélem nincs olyan nő, akik még ne került volna bele egy ilyen csapdába. és gondolta volna azt, hogy már nem alkalmas a pasi elcsábítására.

Merjünk-e őszinték lenni a szexben? A válaszom igen. A párkapcsolatában az embernek érdemes őszintének lennie. Az őszinteség megléte sokkal fontosabb, mint egy hazug élethelyzetben leélni az égész életet. És mi történik, akkor ha őszinték vagyunk a szex terén? Két lehetőség adott. Ha a pasi kellő érzelmi intelligenciával rendelkezik, akkor azt elfogadja. A másik pedig az, hogyha ő ezt kudarcként éli meg, akkor nem megfelelő partner a nőhöz. Tény, hogy a második csoportba több pasi tartozik. Ennek pedig a legfőbb oka a szülői nevelés, a primitív életszemlélet, és a hiányzó érzelmi intelligencia. Ha pedig őszinte vagyok a másikkal szembe, és ő ezt nem úgy értékeli, akkor a két embernek nincs mit együtt keresniük. De mindenképp megéri őszintének lenni!

Nincsenek megjegyzések: