eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. április 18., szerda

Amelyik kutya ugat....

Korábban már írtam arról, hogy a magyar közmondások milyen jelentőséggel bírnak. Minden élethelyzetre adnak megfelelő útmutatást, amely nagyon sok esetben igaz és tanulságos. Sajnos az utóbbi időbe feledésbe merültek ezek közmondások. Pedig sok esetben egy-egy szituáció megléténél nagyon jól lehet hasznosítani ezen fajta ismereteket.

Ismerős a címben szereplő közmondás? - Gondolom igen. Amelyik kutya ugat, az nem harap, hangzik el gyakran ez a közmondás. Milyen szituációkban szoktuk ezeket használni? Nos, olyan esetekben, amikor valaki olyan tényt, dolgot állít magáról, amely egyáltalán nem fedi a valóságot. Ezért az adott személy elkezd hencegni, nagyképűsködni, dicsekedni. Az ilyen fajta viselkedés mindig a megfelelni vágyásra utal. Olyannak szeretné saját magát mutatni a nyilvánosság felé, amilyennek ő elképzeli magát, és amire éppen vágyakozik.Az ilyen viselkedés nem ismeretlen fogalom a nők körében sem, de ezt leginkább a pasik művelik el. Társaságban pedig egyre nyilvánvalóbb ez a viselkedés. Egy férfi mivel szeret leginkább dicsekedni? Munka, pénz, autó. szex. A pénz megléte nagyon fontos egy pasi életében, mert ezzel azt bizonyítja, hogy mennyire tud a párjáról, családjáról gondoskodni. És ott az autó. Minél nagyobb annál jobb. Egy pasi az autó nagyságától érzi magát igazán férfinak, mert úgy gondolja, hogy az autó nagyságával arányosan nő az férfi erőssége is, Ez azonban nem így működik. És van egy nagyon fontos téma még náluk, Ez pedig a szexuálisan érzelmezett férfiasságuk. Ezzel borzasztó nagyon szeretnek dicsekedni.

Bizonyára már mások is voltok többször olyan helyzetben, amikor egy-egy pasi a nők körében vagy társaságban, azzal kezd el dicsekedni, hogy neki hány nője volt. Mennyi barátnője van. Na és a szexuális teljesítmény sem alábecsülendő szempont. Én is voltam már ilyen megnyilvánulásoknak a fültanúja, és mindig gondolkodóba ejtett, hogy mi szükség van az efféle kinyilvánításoknak. És amikor egy ilyen dicsekvés elhangzik egy pasi szájából, akkor sok esetben a nők visszavágnak az ismert közmondással. Amelyik kutya ugat, az nem harap. És igen. valóban nem harap. De amikor ezt a mondatot elhagyja a szánk, sokszor nem is gondolunk arra, hogy tényleg így működik ez a dolog. Csak akkor döbben rá az ember lánya erre megállapításra, amikor belekerül az adott szituációban. Hoppá! A kutya csak ugatott, és nem harapott. Hogy lefordítsam a leírtakat, mondhatjuk úgyis, hogy az adott helyzetben a nagyra becsült férfiassága nem hozta a várva vár eredményt. De akkor minek hencegni? Hát, azért, mert úgy véli, hogy minél jobban dicsekszik, annál erősebbnek, férfiasnak érzi magát, és így a nőknél egy tekintélyt vív ki. Ez pedig egy nagy önbecsapás, mert fenn áll a lebukás veszélye.

Mi magyarok, főleg a pasik mindig szeretnek olyannal dicsekedni, amiben valamilyen hiánya, fogyatékossága van. Mindig azt kell bizonygatni tettekben, cselekedetekben, ami nem szorul igazolásra. Amennyiben egy pasinál működik a szex, az nem tartozik a nyilvánosságra, és miért kell ezzel állandóan foglalkozni társasági berkekben. Nem a szexuális teljesítményétől lesz egy férfi,férfi, hanem a megjelenésétől, viselkedésétől, kisugárzásától.

Ezzel a témával kapcsolatosan szeretném megosztani Popper Péternek egy éppen ide vágó eszmefuttatását.
"Ezektől az uraktól már harminc perc elteltével bátran meg lehet kérdezni, hogy mióta tetszik potenciazavarral küzdeni?" Nos, nőtársaim, ha ilyen pasival hozza össze önöket a sors, akkor nyugodtan tegyék fel neki ezt a kérdést. Én csak megerősíteni tudom Popper Tanár úr tanácsát. Tudják! Amelyik kutya ugat....

1 megjegyzés:

sara horvath írta...

Szia kedves blogger.
Nagyon sok segítséget nyújtasz, kicsiknek, nagyobbaknak egyaránt. az unokatestvéremnek szervezek épp egy házi tábort, amelyhez ez pont jól jött, ha érdekel a házi tábor lényege, csak üzenj vissza. köszönöm...