eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. március 28., szerda

Csak szex és más semmi

Az előző bejegyzésemben a barátságokról, és azok formáiról írtam. Volt szó többek között férfinő barátságokról is, de van még egy igencsak elterjedt barátságforma, amelyet szexbarátságnak neveznek. Ez a különös kapcsolattípus férfi és nő között, igen népszerű napjainkban. De vajon lehet-e hosszú távon harmóniában szeretkezni és barátkozni úgy, hogy legalább az egyik fél ne szeressen bele a másikba?

Ezzel a különös barátsággal leginkább a szingli nők, és férfiak élnek. Bár a házasságban élők is használják ezt a fajta barátságot, főleg ott, ahol már rég nem ég a szerelem tüze vagy vagy az egyik fél nem a párjára hiteles nőként, férfiként felnézni. Ebből kifolyólag már a szexualitás sem működik. Épen ezért házon kívül keresik a testi örömöket. De mit is takar a szexbarátság? Kényelmes, nincs benne komplikáció, nem kötelez semmire, megőrizhetjük a szabadságunkat, és megoldja a szexualitást, ha ép nincs társ. Az ilyen szituációkban a feleket semmi sem kötelezi. csak testileg szeretnék a vágyaikat kielégíteni. Majd a találkozó után mindenki szépen megy a maga útján, mintha semmi sem történt volna. Ha majd újra igényeik merülnek fel e téren, akkor keresik egymás társaságát. Ezt a különös fajta kapcsolatot leginkább a férfiak helyezik előnyben, mert ők más érzelmi beállítottsággal rendelkezek, mint a nők.

De vajon hosszabb távon lehet-e szerelem és harmónia nélkül szeretkezni, úgy, hogy az egyik fél ne szeressen bele a másikba? - tettem fel e kérdést korábban. Véleményem és megfigyelésem, tapasztalatom alapján nem. Ez a kapcsolat ideig-óráig működik, de csak addig, amíg az egyik fél részéről ki nem alakul egyfajta kötödés a másik irányába, vagy urambocsá meg nem jelenik a szerelem. Ez az elsősorban a nőknél következik be, mert az evolúció őket másként programozta. Ilyenkor megjelennek a szexkapcsolat hátrányai. Nézzük melyek is azok! Szégyenérzetet ébreszthet az egyénben, önértékelési problémák állnak be, ellehetetleníti, hogy igazi, boldog kapcsolata legyen, és megjelenik a szerelmi bánat.

Sokan úgy gondolják, hogy ez egy nagyon kényelmes megoldás, és lehet így is élni az életet. Én azt mondó vagyok e téren, hogy ez nem egy jó megoldás. Tegye a szívére a kezét, úgy a nő, mint a férfi! Hogy minden emberben benne munkálkodik az érzelem, még ha ezt sokan titkolják, és nem mutatják ki, de attól ez bennünk rejlik mindannyiunkban. És egy idő után ezeknek az érzelmeknek nem tud az ember fia-lánya ellenállni. Majd bekövetkezik a krach. De nézzük mi lehet egy ilyen kapcsolatnak a végkifejlete! Az egyik út, hogy a valamelyik fél szerelmes lesz a másikba, és addig vergődnek, ebben a helyzetben, míg általában a nem szerelmes felet ki nem szakítja a szexbarátságból egy harmadik személy. A másik út. hogy a barátság és a testiség átlépi határait, hogy a szerelemmé nőhesse ki magát. Sajnos erre a lehetőségre van a legkevesebb esély.

Úgy vagyok vele, hogy mindenki a saját életének a kovácsa, és ő dönt a sorsa felől is. De érdemes elgondolkodni rajta mindenkinek, mielőtt ilyen kapcsolatba belemegy, hogy megéri-e egyáltalán. Számolni kell ennek a viszonynak a negatív hatásaival is, mert ezen kapcsolatok szenvedő alanyai számtalan esetben a nők.

Nincsenek megjegyzések: