eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. március 13., kedd

Megváltoztassuk-e a pasikat vagy ne?

Minden nő tökéletes férfiról álmodik, mind külsőleg, mind belsőleg. De azt tudjuk, hogy senki sem tökéletes ezen a földön. Vannak olyan tulajdonságaink, amelyeken kemény munka segítségével, ha akarunk, akkor változtathatunk. Erre azonban kevés ember képes, a férfiakról nem is beszélve. Őket kemény fából faragták, de csak látszólag van így. Így ők kevéssé hajlanak a változtatásokra.

Sokszor lehet hallani olyan esetekről. hogy azt mondja a leendő feleségnek való, ha valamilyen rossz tulajdonságot tud meg a leendő párjáról. "Majd én megváltoztatom! Majd én megnevelem, ha az anyja ezt nem tette meg!" Ezt könnyű azonban hangoztatni, mert a valóságban ez nem így működik. Azt is tudjuk, hogy a nők és férfiak nem beszélik egymás nyelvét, és teljesen más gondolkodásmóddal bírnak. Ez így van, amióta világ a világ. Az evolúció így alkotott meg bennünket embereket. A férfi sem fog soha női aggyal gondolkodni, és ez fordítva is igaz. Tehát ne várjuk el a társunktól, hogy a női elvárasainknak minden területen megfeleljenek. Ilyen még a mesében sincs!

A nőknek borzasztó nagy elvárásaik vannak, amikor társat keresnek maguknak. Igaz ezt a kereséses módszert én nem tartom jó lépésnek. Mindenki megtalálja előbb vagy utóbb a párját.
Először is nézzünk néhány külső elvárást: Legyen 185 cm, kisportolt, izmos, macsó, jó kiállású, szőke, barna, fekete, kék, barna szemű, anyagilag rendezett legyen az élete, és sorolhatnánk még tovább a jelzőket.
Nézzük a belső dolgokat: legyen érzéki, ugyanakkor az ágyban legyen szexisen vad, legyen megértő, óvja, védje párját,legyen lelki társ, jó családapa, és így tovább. Azon kívül még az évtizedek során a női-férfi szerepek is nagyon megváltoztak, azért már olyan feladatok elvégzését is elvárjuk, amit még a nagyapáink nem csináltak meg a háztartásban, mert akkor meg volt a rendje, annak hogy mi a nő és mi férfi feladata a háznál. Mára ezek a szerepek felcserélődtek. Ma már a nők is képesek olyan munkát megcsinálni, ami régen férfi munka volt. Tudnak polcot szerelni, vagy villanyégőt kicserélni, és ezen kívül sok minden mást is.

Tehát lássuk be, hogy a mai világban nem könnyű férfinak lenni. Sok féle területen kell nekik helytállni, és ez nem könnyű feladat, és nem is megy könnyen. Épen ezért sokszor össze vannak zavarodva az elvárások miatt. Szeretne otthon is megfelelni a felesége elvárásainak, de valljuk be őszintén, hogy vannak olyan feladatok, amelyeket bárhogy is szeretnének csinálni, nem úgy megy, mint a nőknek. Van azonban a másik oldal is, amikor a nő teljesen kiszolgáltatja magát, így a férj idővel el nőiesedik. Ez pedig a lehető legrosszabb helyzet, mert megszűnik férfiként élni.

Megváltoztassuk, akkor a pasikat? Válaszom.- nem. Még csak meg se próbáljuk azt, hogy megváltoztassuk őket, mert kudarcot, kudarcra halmozunk. Fogadjuk el, úgy ahogy van. Ha pedig vannak olyan szokásai, tulajdonságai, amelyen lehet, és akar is változtatni, akkor hozzuk azt a tudomására. A másik dolog az, hogy mi nők is adjunk le az elvárásainkból. Ne legyenek olyan elvárásaink velük szembe, amelyet nem tudnak teljesíteni.
Valamikor olvastam valahol egy szakember könyvében, hogy a nőknek olyan elvárásai vannak a férfiakkal szemben, amit csak egy homoszexuális férfi tudna teljesíteni. De őt meg nem érdekli a szex.

Tehát felesleges erőlködés, energia befektetés, ha azon törjük a fejünket, hogy hogyan változtassunk meg egy pasit. Ez nem fog menni! Fogadjuk el őt, úgy ahogy van, a kisebb hibáival együtt.

Nincsenek megjegyzések: