eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. március 16., péntek

Miért hagy el a pasi, ha komolyra fordul a kapcsolat?

Nagyon sok nő, fiatal lány probléma az, amiről most fogok írni. A férfiak azon fajta viselkedéséről lesz szó, amikor egy pasi és egy csaj megismerkednek. Az elején még csak megy a dolog valahogy, járnak szórakozni, találkoznak, randiznak. De eljön a pillanat, amikor már a találkozások komolyabbá válnak, vagy mondhatjuk úgyis, hogy járnak egymással a felek. Ilyenkor azonban egyik percről a másikra, minta a villám ütött volna kapcsolat milyenségébe. Hirtelen minden megváltozik.

Mi is történik ilyenkor? A pasik mintha éreznének valamit, hirtelen faképnél hagyják a kiválasztott leányzót, nőt. Sokszor nincs magyarázat a viselkedésükre, és ép ezért a csajok sokszor különböző elméleteket gyártanak. Megmagyarázzák maguknak, hogy biztos valamit rosszul csináltak, és azért hagyta őket a pasijuk faképnél. Én is voltam ilyen helyzetben, és sorra magamban kerestem a hibát, Tény, hogy senki sem hibátlan. De mért is van az, hogy a pasik döntő része, amikor egy kapcsolat komolyabbá kezd válni, akkor lelépnek. Nem is bonyolult kérdés ez, mint ahogy látszik. A pasik nem vállalnak felelősséget, félnek a "stabilitástól", kötődéstől félnek, és nem akarják feladni a függetlenségüket. Mennyivel könnyebb így lébecolni a nagyvilágban.

És mit akar a nő a férfival ellentétben? Stabil párkapcsolatot, kötödést, összetartozást, szerelmet, szeretetet, gyerekeket. Természetes, hogy az evolúció a nőket így programozta be, bár az tény, hogy idővel ezek az elvárások nagyon megváltoztak. A stabilitáshoz négy dolog szükséges, ezt már egyszer leírtam itt a blogban. Ott vannak még a közös célok is, amelyekért együtt kell megdolgozni. A férfi-nő kapcsolatban az egyénnek rendelkeznie kell(ene) rendelkeznie a kötődés képességével. A kötődés lényege, hogy a másikban tükrözve lássuk a saját utunkat, hitelességünket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyen ne rendelkezzen a saját függetlenségi igényével. A függetlenséghez pedig fel kell nőni, mint nőként, mint férfiként. Sajnos ez a napjainkban nem tapasztalható meg.

Tehát sok esetben a pasik azért lépnek le gyorsan, mert úgy gondolják, hogy a nők minél-előbb szeretnének férjhez menni, gyereket szülni. De a a "drágalátos" pasi erre még nem áll készen. Ő szórakozni akar, és minél több virágra szeretne rászállni. Mert ugye ettől igazán pasi, egy pasi. És van még egy másik probléma is, mind a nőkben, mind a pasikban. Ez pedig a bizonytalanság. Egy bizonytalan nőre vagy pasi vajon fel lehet nézni, nőként, férfiként? Nem, egyikre sem. A pasik az ilyen nőkben csak a nemi szervüket látják meg. Ezen a tényálláson nem árt a csajoknak elgondolkodniuk.

Szóval a mai csajok nagy bajban vannak a párkeresés során. Úgymond az "igazi" férfiak kihaló félben vannak. Vannak a pasik, és ami még ettől is egy fokkal rosszabb, az a "hibrid" pasik tömkelege. A "hibrid" pasikat én olyan pasikra értem, akiket még a nemük szerint is nehéz megítélni. Ezek olyan gyerekes, kisfiús viselkedésűek, még huszonéves korukban is. Na, de nézzük a dolgok jó oldalát! Minden ember életében eljön a megfelelő társ, partner, akivel igazán boldog lehet az ember. Csupán idő kérdése. Céltudatosan keresni pedig nem ajánlott, mert minél jobban akarunk valamit az életben, annál előbb kifolyik a kezünk közül.

Nincsenek megjegyzések: