eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. március 19., hétfő

Virág, párkapcsolat ápolás

A mostani bejegyzésem címe egy kicsit érthetetlen lesz, hogy mi köze van a virágápolásnak a párkapcsolathoz. Több mint az gondolnánk. A mi nap olvastam egy cikkben, hogy a virággondozás és párkapcsolat ápolása között nagyon sok összefüggés van. Az ilyenfajta megfigyelésekre csak kevés ember képes felfigyelni, és nem is tulajdonít neki ügyet. Maximum legyint egyet, hogy nagy hülyeség az egész.

Mik is azok a közös vonások, amely mind a virág, mind a párkapcsolat ápolására igazak? A gondoskodás, ápolás. A virágokat is ápolni kell minden nap, legyen szó kerti vagy szobanövényről. A kertünk sem mutat szép látványt, ha gazos, és elhanyagolt. Ez a tézis igaz azonban a párkapcsolatra is, de ezt nem veszik komolyan a benne élők, Ahogy a gondozatlan kerti virág vagy az elhanyagolt szobanövény nem szúrja a szemüket, úgy a kapcsolatukban sem látják meg, hogy nincs naponta ápolva. A virág földjét először is rendbe kell tenni, virágot ültetni bele, öntözni, gyomlálni, gazosítani, mert csak így fogják meghálálni a gondoskodást a gazdájának. Így van ez a párkapcsolattal is, minden egyes nap gondozni, ápolni kell, és nem elhanyagolni, De sokan úgy gondolják, hogyha már egyszer férjhez mentek, akkor minek azzal foglalatoskodni. Meg van "zsákmány" és kész.

Amikor ezt a cikket elolvastam az agyamba vágott egy felismerés. Amikor egy idegen helyre megyek látogatóba, akkor az első dolgom, hogy rögtön felmérem, hogy van-e szobanövény a lakásban vagy sem. Ez sok mindent elárul az ott lakókról, és azok mindennapjairól. Ha azt látom, hogy egy darab növény sem található vagy a növények ápolatlanok, vegetálnak, akkor annak egyenes következménye, hogy az ott lakók, rosszul érzik magukat a bőrükben, és a párkapcsolatuk is igen zavaros. A legtöbb lakásban alig van növény vagy ha van, akkor művirág formában lelhető fel. Na és miért is van mind ez? Lustaság, hanyagság, igénytelenség meglétére vezethető vissza. A lusta, hanyag nők nem szeretnek növényekkel bíbelődni, mert azzal gond, és baj van. (akinek nem inge...) Időnként a virágot át kell ültetni, locsolni kell, és a leveleit is illő lemosni. Az ilyen fajta nők itt is a könnyebbnek látszó utat választják, vesznek művirágot, de azt is le kell időnként mosni. És szerintem az csak egy túl modern irodaházban felelnek meg. Még a Feng Shui is azt tartja, hogy a növények harmóniát, belső békét sugároznak és stabilizálják a párkapcsolatokat.

Gyorsan körbe futottam a gondolataimban, hogy azon emberek, akiket ismerek baráti, rokoni kapcsolataim lévén, hogy mit láttam az otthonukban. És milyen igaz, a legtöbb helyen egy cserép növény sem volt fellelhető. Ebből kifolyólag a párkapcsolatuk is igen ingatag lábakon vagy sehogy sem áll. Az egész kapcsolatuk csak az egymás mellett élésről, vegetálásról szól, és unalmas szürke hétköznapokról. Nem tudom, hogy érezte-e már úgy valaki magát, amikor belépett egy lakásba és ott voltak szép, ápolt szobanövények, hogy a testét-lelkét milyen jó érzés, melegség öntötte el. Érezni lehetett a pozitív energiát, hogy az ott élők békébe és harmóniában vannak magukkal és párjukkal.

A kutatások kimutatták, hogy azon személyek képesek boldog párkapcsolatban élni, akik a kertjüket, virágaikat rendszeresen ápolják, gondozzák. Az ilyen típusú embernek még a lelke is teljesen más, mint azé, aki lustaságára való hivatkozásként csak vegetál egy szürke,kihalt, élettelen lakásban. Nem is csoda, hogy frusztrált, és boldogtalan. A világegyetemben minden egymásra épül, és mindennek meg van a maga következménye, Ezt soha ne felejtsük el!

Nincsenek megjegyzések: