eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. március 19., hétfő

Megcsalás, és ami mögötte van!

Megcsalás! Talán ez a legnagyobb bűn a házasságban, kapcsolatban élő párok életében. Bár mai világban már nem annyira számít ez kivetett dolognak, de azért ha bárki belekerül egy ilyen állapotban senki sem tudja ezt csak úgy elnézni. Nagyon kevés olyan házasság létezik, ahol az évek múltával az egyik vagy másik fél ne lépne félre. És itt van a másik élethelyzet az úgynevezett "nyitott házasság" intézménye. Ilyen esetekben a pár mindkét tagjának van külső kapcsolata, de a látszatot fenntartják, hogy milyen frankó látszólag a házasságuk. Szerintem ez a legnagyobb marhaság, amit egy pár elkövethet az életében, ahelyett, hogy a rosszul működő házasságát felszámolná, és tanulva a hibákból, később új párkapcsolatot létesítene.

De nézzük meg, hogy milyen okok játszanak szerepet a megcsalásnál? És, hogy mi tartozik bele manapság a megcsalás kategóriájába?
Amikor egy házasságban, kapcsolatban bekövetkezik a másik félrelépése, addig nagyon sok minden történik a falakon belül. A csajozós, pasizós időszakok, akkor szoktak bekövetkezni, amikor az egyik vagy másik fél elégedetlen az életével, vagy élete bizonyos területével (szegmensével), és nem azokon változtatni. Így a pasi erősnek mutatja magát, mert erősnek kell lenni, mert az apjától is ugyanezt a mintát látta, és tanulta el. A másik ok, hogy a pasi a nőre már nm tud hiteles nőként felnézni, és súlyos önbizalomhiányban szenved. Ezért elkezd több virágra is rászállni, mert azt hiszi, hogy ő ettől lesz igazán férfi. A fent említett verzió a másik félre ép úgy igaz, mint a férfiakra. Vagyis a nő is, akkor csalja meg a férjét, ha már nem tud rá igazi férfiként felnézni. A kérdésem csak az, hogy vajon korábban feltudod nézni rá.

És most nézzük meg, hogy mit értenek ma a férfiak, nők a megcsalás alatt. Ez nagyon összetett tényező, minden férfi és nő másként értékeli a megcsalás tényét. Összességében elmondhatjuk, hogy mind a férfiak, mind a nők körében az az általános tény, hogy csak az tartozik a megcsalás fogalomkörében, amikor a felek egyik tagja szexuális kapcsolatot létesít egy másik személlyel. Ez pedig elég téves felfogás. Más az is megcsalás kategóriájába tartozik, amikor megjelennek verbális megnyilvánulások, mint a simogatás, ölelgetés, puszilgatások, vagy bármi más egyéb ilyenfajta megnyilvánulás. Nonverbális megnyilvánulás az, amikor a pasi kezdi dicsérni a nőt, aki neki "fejben" tetszik. Szép a ruhát, csinos a frizurád, szép a szemed, szép a szád. És ezek után szép lassan kialakul az egymás iránti szimpátia, ezt pedig csak elősegíti, ha az egyik vagy másik fél is rossz kapcsolatban él odahaza. A megcsalások hátterében nem mindig feltétlen a szexualitás áll, hanem a kommunikáció hiánya. A pasi vagy a csaj a szeretőjével sokkal jobban megtud dolgokat beszélni, mint a párjával, és még nem is játszotta ki a lapjait, mint odahaza. Tehát még eltudja "adni" magát. Az is kiderült egy felmérésből, hogy a férfiak a prostikhoz leginkább beszélgetni mennek és nem a szex kedvéért. Majd fizet és távozik.

Az én eszköztáramban a gondolati szinten zajló másra való gondolat is megcsalásnak minősül. De már azon viselkedések bármelyike is, amelyet fentebb említettem. Ezen fajta viselkedéseket a férfiak nagyon szívesen űzik, főleg a munkahelyeken, de ezt senki sem meri szóvá tenni. Tény, hogy sok csaj, pasi nem érzi jól magát a házasságában, és ezért keres egy harmadik személyt, ahová ideig-óráig elmegy. Ott mind lelkileg, mind potenciálisan megkapja azt, amit szeretne, és utána visszakullog a feleségéhez, mintha misem történt volna. A vak feleség persze sokszor nem vesz észre semmit vagy nem akarja észrevenni, hogy a házassága már rég meghalt. A baj akkor kezdődik, ha az egyik fél szívében fellobban a szerelem, ezt leginkább a nők élik meg. Ilyenkor a pasi pedig gyorsan lelép, mert gyáva vállalni az érzelmeit, és nem vállalja fel a felelősséget a tetteiért, hogy változtasson az életén. Inkább marad a boldogtalan kapcsolatában továbbra is, de az agyában különböző elméleteket gyárt a kiszemelt nőről. Tehát ilyenek a gyáva férfiak, Csak a hébe-hóba megszervezett pásztorórákat szeretik, mert itt nincs felelősségvállalás.

A gyávaságnak két szintje van. Tartja ezt az állítást a tanító mesterem. A nagyon gyáva pasi csak fejben kefél félre, A kevésbe gyáva az meg is teszi. De egyik sem mer a felesége elé állni és elmondani, hogy nézd én szerelmes lettem egy másik nőbe, hisz a házasságunk már régen nem működik. De nem ezt teszi, inkább választja a könnyebbik utat, és játssza a gyerekes játékait, mindaddig amíg le nem bukik.

Nincsenek megjegyzések: