eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. március 24., szombat

Görcsös akarnokság!

A mai kor embere egyre türelmetlenebb, nincs kitartása, és mindent gyorsan szeretne elérni. Legyen szó bármiféle probléma megoldásról, előmenetelről, családalapításról, munkáról, tanulásról. Az pedig tudni kell, hogy minden dolgoknak meg van a maga megfelelő ideje. A folyamatokat nem lehet és nem is érdemes felgyorsítani, mert ez nem vezet eredményre. A türelem a kitartás hiányzik ma az emberek döntő többségéből. Gyorsan szeretnének "kielégülni" vagyis a vágyaikat hipp-hopp szeretnék megvalósítani. Bármilyen cél eléréséhez türelemre, kitartásra, és mérhetetlen energiabefektetésre van szükség. Ezt a tény nem szabad szem elől veszíteni.

Van egy érdekes megfigyelésem, főleg a nők körében. Egyre több házasságban élő nő panaszkodik arról, hogy hosszú évekig nem esik teherbe, pedig minden vágya egy gyerek. Azt is tudjuk, hogy nők két dolog miatt mindenre képesek a cél érdekében. Egy egyik az, hogy legyen gyereke, a másik, hogy ne legyen gyereke. A párok, akik ilyen gondokkal küzdenek elkezdenek orvostól-orvosig járni, de sok esetben a háttérben nincs testi tünet. Újabb és újabb próbálkozások jönnek, és sikertelenül. Végül sok esetben váláshoz vezet a dolog. Azon sem igazán gondolkoznak el az emberek, hogyha valamit nagyon elakarnak érni, az mindig kifolyik a kezeik közül. Olyan ez, mintha az ember markába vizet öntenénk, és mondanánk neki, hogy csukja össze a tenyerét. Mi történik akkor? A víz kifolyik a kezei közül. Vagyis a megvalósítandó célok teljesen kifolynak az emberek kezei közül.
Miért olyan türelmetlen a mai kor embere? Valamikor az emberek türelmesebbek voltak, tudtak várni, megadták az érési időt minden esetben, Egy terhességet nem lehet befolyásolni, hogy pont most akarom ezt a gyereket. Az a gyerek, akkor fog megszületni, amikor eljön az ideje. A keleti életfilozófia ezt úgy tartja, hogy minden lélek leszületik és ő választja meg a szüleit. De a ma embere ebben nem hisz, és görcsös akarnoksággal próbálja céljait elérni. Biztosíthatom róla, ez nem fog menni.

Régebben nem voltak ilyen elvárásaik a nőknek. Megszülték a gyerekeiket akkor amikor az ideje elérkezett. Nem agyaltak azon naphosszat. na most, de rögtön össze kell jönni a gyereknek. Élték az életüket, és ha láthatóvá váltak a jelei a terhességnek, akkor azt a gyereket örömmel várták. Ezzel szemben ma mi történik? Kezdetben még sokan nem szeretnének gyereket, és kitolják az időt. Később pedig, amikor úgy érzik, hogy itt lenne az ideje, akkor pedig nem jön össze. Ez pedig mind a görcsös akarnokságból ered. Mindent, de mindent szeretnénk magunkévá tenni. A természet rendjét pedig nem lehet befolyásolni. A görcsölés, és az akaratosság mindent kiöl az emberből.

Egy egyszerű dolog azonban nem jut el az emberi tudatig. Mégpedig az, hogy felkeressenek egy pszichológust, akivel kivesézhetik a probléma gyökerét. Ezen esetben is mint bármi másnál sokszor pszichés gondol, problémák állnak. Elvárások, megfelelni vágyás, gyerekkori traumák, görcsölés, stressz, teljesítmény orientáltság satöbbi. Amikor végül a probléma gyökerére rátalál a szakember és páciens elkezd változtatni az életen, a várt eredmény is hamarosan megjelenik.

Összegezve: görcsöléssel, akaratossággal nem megyünk sehová, Ezek a viselkedésformák csak akadályoznak bennünket a céljaink, sikereink elérésében. És egyszer azon kapjuk a fejünket, hogy a félelmeink, görcseink áldozatai lettünk. Fontos még az ego kikapcsolása, mert az mindet megöl, és sokszor félrevezeti az ember a döntései meghozatalában.

Képforrása: fotofolia.com

Nincsenek megjegyzések: